Dieta si nutritie

#dieta #regim alimentar #cura de slabire

Sucul delicios care tine departe ulcerul si kilogramele in plus

Ai mancat de atatea ori varza, dar niciodata nu ai vazut-o mai mult decat un aliment delicios. Ei bine, de-alungul timpului i-au fost identificate o serie de proprietati benefice organismului, care o transforma intr-un adevarat medicament.

Sudii recente au scos la iveala faptul ca sucul de varza alba este indicat in cazul bolnavilor de ulcer gastric. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca varza contine o vitamina necunoscuta pana atunci, vitamina U, denumita si factorul antiulceros. Experientele clinice ale cercetatorilor de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii au aratat ca dintr-un grup de 65 de pacienti care sufereau de ulcer gastric, 62 au fost vindecati dupa trei saptamani de tratament cu suc proaspat de varza alba.

Glucosinolatii din varza au rolul de substante antiinflamatorii. Acesti compusi tin in frau bacteria Helicobacter pylori din stomac, care se face vinovata de aparitia ulcerului peptic. Asadar, un pahar de suc de varza ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

Sucul de varza obtinut cu ajutorul storcatorului de fructe a prezentat rezultate bune si in cazul arsurilor de la nivelul esofagului, arsuri provocate de sucul gastric care urca pana in gura. Bautura aceasta este indicata in locul bicarbonatului de sodiu in combaterea senzatiilor de voma si in disfunctiile hepatobiliare. In plus, medicii specialisti le recomanda sucul de varza alba si copiilor, deoarece are actiune impotriva oxiurilor si limbricilor.

Cura de varza alba are actiune diuretica, fiind recomandata celor care sufera de litiaza renala. Are indicatii si in cazul celor care sufera de ciroza, deoarece favorizeaza resorbtia lichidului de ascita.

Dieta cu varza este binecunoscuta celor care se lupta cu kilogramele in plus, supa de varza fiind un preparat delicios, dar in acelasi imp util in curele de slabire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare