Dieta si nutritie

#dieta #dieta sanatoasa #regim slabit #cum slabesc #regim slabire sanatos #regim usor de tinut #slabit sanatos

Slabit pe repede inainte! 4 trucuri de dieta si sport pentru persoanele ocupate

Intre serviciu, dereticarea casei si ingrijirea copilului, dieta si sportul nu-si mai gasesc locul in agenda ta, oricat ai incerca sa le strecori. Din cauza timpului limitat, rezolutia de a slabi ramane o prezenta constanta pe lista inceputului fiecarui an, chiar daca acul cantarului te atentioneaza frecvent ca este cazul sa iei masuri... rapid. O dieta stricta si un program de sport elaborat vor fi sortite esecului, dar daca incerci cateva trucuri de slabit simple, ai toate sansele sa scapi de kilogramele in plus, fara ca macar sa simti ca faci ceva in acest sens!

1. Serveste intotdeauna micul dejun

Micul dejun este aliatul unei siluete model si al slabitului rapid si fara efort. Persoanele care iau zilnic micul dejun au mai multe sanse sa slabeasca, chiar si fara dieta si sport.

Daca ai grija ca prima masa a zilei sa fie consistenta si bogata in alimente energizante, vei manca mai putin in restul zilei si vei scadea astfel aportul caloric furnizat organismului.

2. Mergi mai mult pe jos si urca mai multe scari

Stim deja: nu ai timp de sala, acasa totul este un haos si nu gasesti timp sa faci exercitii, motiv pentru care sportul elaborat este un ideal greu de atins pentru o persoana ocupata ca tine.

Noi iti propunem sa faci sport in timp ce muncesti, te ocupi de copil sau ai grija de casa. Mergi pe jos la munca, urca si coboara scari ori de cate ori ai ocazia, plimba-ti copilul prin parc cat mai des, fa curatenie in casa in pasi de dans si la sfarsitul zilei, vei aduna mai mult de 30 de minute de activitate zilnica, cat recomanda medicii.

3. Alege gustari hipocalorice intre mese

Gustarile dintre mese sunt adesea cel mai mare dusman al siluetei. Esti tentat sa te infigi mai degraba in cateva chips-uri sau un croissant decat intr-un iaurt, fruct sau o salata de la cel mai apropiat restaurant. Schimba gustarile nesanatoase cu variante hipocalorice si benefice pentru organism si vei reusi sa slabesti mai repede.

4. Umple-ti frigiderul cu alimente sanatoase

Cand ajungi seara acasa primul gand care te bate cu privire la masa este sa bagi in cuptor o pizza semipreparata ori sa-ti prajesti niste cartofi? Ce te-ai face daca nu ai avea aceste alimente in casa sau in frigider? Probabil ca te-ai orienta spre rosiile care asteapta cuminti sa fie devorate, spre salata verde care ti-ar face mai mult cu ochiul sau spre pestele savuros, numai bun pentru o cina usoara.

Sursa foto: beauty.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare