Dieta si nutritie

Slabeste sanatos cu regimul acido-bazic

Pierderea kilogramelor lasa de foarte multe ori urme adanci atat asupra tenului, acesta devenind mai obosit, asupra parului care incepe sa cada din cauza unor carente vitaminice, cat si a dintilor care se cariaza foarte usor.

O noua dieta aparuta recent si in mare voga in Occident este regimul acido-bazic.

Principiul?
Echilibrarea alimentelor in functie de ph-ul lor. Rezultatul? Pierderea in greutate - aproximativ 6 kilograme intr-o luna, mai mult decat atat: vei fi mai mai tonica, cu o piele mai frumoasa si o sanatate „de fier”.

Ce reprezinta Ph-ul alimentelor?


Din punct de vedere chimic, ph-ul masoara aciditatea unui produs. Superior indicelui 7, produsul este bazic (alcalin), inferior – este acidifiant, iar egal cu 7 este neutru, cand acizii si bazele sunt in echilibru. Organismul „nu scapa” de aceasta regula pentru ca functionarea sa este strans legata de acest echilibru acido-bazic. Astfel, un corp sanatos este mai degraba bazic cu o valoare a ph-ului intre 7,5 si 9.

Cum reactioneaza organismul


Indeosebi acida, alimentatia zilnica (meniuri bogate in carne, cereale si lactate) la care se mai adauga stilul de viata modern (stres, sedentarism , poluare) fac sa incline balanta Ph-ului catre partea negativa, respectiv acida. Si cand ph-ul este necorespunzator, totul merge rau: ingrasare, dureri de cap, probleme de digestie, oboseala, hipertensiune etc.

Solutia
: pentru a restabili ph-ul la cotele normale si pentru a va regasi forma fizica si sanatatea este suficient sa va reechilibrati alimentatia compensand alimentele acidifiante prin alimente alcaline. Acesta este de altfel principiul metodei acido-bazice, deja adoptata de numeroase staruri de peste Atlantic.

Un regim care te face frumoasa


Reechilibrarea ph-ului organismului este o strategie eficace pentru pierderea kilogramelor. Mentinand masa musculara si favorizand pierderea kilogramelor, acest regim permite eliminarea kilogramelor intr-un mod foarte simplu si obtinerea unei siluete armonioase... fara ca acesta sa devina o corvoada.

Dar, mai mult decat un regim de slabit, programul acido-bazic este inainte de toate un regim sanatos pentru intreg organismul. Odata cu trecerea timpului, dupa ce regimul alimentar se echilibreaza, oboseala dispare, pielea intinereste, tenul devine stralucitor, iar problemele de sanatate precum alergiile, durerile articulare, repsiratia urat mirositoare, migrenele, afectiunile cardio-vasculare, hipertensiune, diabet etc se diminueaza sau chiar dispar. Pe scurt, pe langa faptul ca ai slabit esti mai dinamica si mai plina de viata.

Alimentele alcaline care trebuie privilegiate:

  • fructele, cu precadere lamaile;
  • legumele, in special rosiile, castravetii, morcovii, ridichile;
  • soia;
  • ceaiul verde;
  • infuzii de plante;
  • fructele uscate si oleaginoase (nuci de cocos, susan)
  • uleiul presat la rece. Alimentele acidifiante care trebuie limitate: In primul rand retineti ca este o diferenta intre natura acida a unui aliment si efectul lui acidifiant. Aceasta confuzie apare din cauza ca se diferentiaza gresit aceste produse: mai precis dupa gustul pe care il au. Un aliment care este acid la gust, nu inseamna ca alimentul respectiv va avea efect acid si dupa digestie. Acestea sunt:
  • cerealele;
  • carnea;
  • branza;
  • pestele;
  • zaharul;
  • sarea;
  • alcoolul, cafeaua si anumite ceaiuri;
  • uleiurile vegetale rafinate. De asemenea, trebuie sa stii ca un regim urmat in doi, decat de unul singur, prezinta mai multe avantaje, si mai important: va ajuta pe amandoi sa va mentineti sanatosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare