Dieta si nutritie

#dieta suc patrujel #patrunjel suc patrunjel #slabit sanatos #slabit rapid #dieta #alimentatie

Slabeste sanatos cu ajutorul dietei cu suc de patrunjel

Fiind foarte bogat in vitamine si minerale si sarac in calorii, patrunjelul este ideal pentru alimentatia persoanelor care vor sa scape de kilogramele in plus. Are, de asemenea, proprietati diuretice, ajutand la eliminarea apei in exces din organism. Iata ce presupune un regim de slabire pe baza de suc de patrunjel:

Scapi de trei kilograme in cinci zile

Sucul de patrunjel este o modalitate sanatoasa de a scapa de kilogramele in plus, mai exact de trei kilograme in cinci zile.

Sucul il obtii din doua legaturi de patrunjel verde, pe care le mixezi la blander timp de trei-patru minute. Adauga peste patrunjel o cana cu apa si zeama de la o lamaie. Bea trei cani pe zi, de preferinta pana in ora 18:00. Daca nu iti place gustul, poti sa il indulcesti cu o lingurita de sirop de stevie, un indulcitor natural.

Bea suc de patrunjel pe stomacul gol

O alta modalitate de a scapa de trei-patru kilograme nedorite este sa bei in fiecare dimineata cate un pahar cu suc proaspat de patrunjel si lamaie, pe stomacul gol, timp de cinci zile. Este important ca dupa primele cinci zile sa faci o pauza de zece zile, si abia apoi sa reiei regimul, daca este necesar. Consumat in acest mod, are proprietatea de a reduce pofta de mancare.

Totodata, sucul de patrunjel previne retentia de apa, care poate aparea din cauza sindromului premenstrual, din cauza excesului de sare sau a unor afectiuni renale. Ai grija insa sa nu apelezi la sucul din patrunjel daca iei medicamente diuretice.

Patrunjelul grabeste arderile

Datorita continutului bogat de vitamina C, patrunjelul grabeste arderile si ajuta la topirea excesului de graimi. Trebuie sa il consumi proaspat, o data pe zi, timp de doua saptamani. Cel mai bine este sa prepari o salata dintr-o legatura de patrunjel tocat marunt, pe care il amesteci cu zeama de la o lamaie si cu putina sare.

Il poti consuma si sub forma de ceai

Patrunjelul poate fi consumat si sub forma de ceai, caci ajuta, astfel, la eliminarea toxinelor din organism. Pentru a obtine ceaiul fierbe 250 ml de apa si toarn-o peste doua linguri de patrunjel uscat. Lasa la infuzat zece minute, inainte de a bea ceaiul. Poti urma acest regim timp de doua saptamani.

Sursa foto: beextrahealthy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare