Le vezi in supermarket, insa formele lor ciudate te determina sa le ocolesti. Faci o greseala, spun specialistii, caci fructele exotice ascund proprietati deloc de neglijat. Acasa.ro iti dezvaluie in fiecare saptamana cum se consuma, dar si ce beneficii au aceste fructe ciudate. Astazi: Pitaya, cunoscut si ca “Fructul dragonului”!
Potrivit naturalfoodbenefits.com, semintele acestui fruct sunt bogate in acizi grasi polinesaturati,Omega-3 si Omega-6, care reduc nivelul trigliceridelor si scad riscul tulburarilor cardiovasculare.
Pitaya ajuta la neutralizarea substantelor toxice, previne radicalii liberi si protejeaza impotriva cancerului.
De asemenea, Pitaya contine surse importante de vitamina B si C.
Cum se consuma
Fructul Dragon este copt atunci cand isi pierde culoare stralucitoare, iar „aripioarele” devin vestejite. La apasare, trebuie sa fie moale, la fel ca un kiwi copt.
Fructele de pitaya sunt consumate pentru pulpa lor cremoasa, dulce-acrisoara, care se mananca cu lingurita.
Sursa foto: sc.bns.lt