Dieta si nutritie

#pasiune nutritie #cariera #nutritionist #nutritie

Regulile unei nutritii sanatoase! Iata cum poti transforma pasiunea pentru nutritie in cariera

Cu atat de multe diete si o sumedenie de promisiuni de slabire, uitam sa ne amintim ca un stil de viata sanatos este cea mai potrivita varianta pentru a ne pastra organismul departe de afectiuni, dar si de kilogramele in plus.

Dar cum stim cum ar trebui sa arate un meniu sanatos? Medicul nutritionist Daniela Stegaru, formator in cadrul cursului de Tehnician Nutritionist al Scolii Fitness Education School, atrage atentia asupra celor mai importante principii ale unei alimentatii sanatoase.

Fiecare masa trebuie sa includa fructe si/sau legume proaspete sau cat mai putin procesate pentru a beneficia de fibre si substantele nutritive esentiale organismului. Dincolo de mofturile populare create de dietele „minune”, mesele noastre trebuie sa includa si carbohidrati complecsi, bogati in fibre, cum ar fi fasolea, cerealele integrale sau fructele.

Liniile directoare de urmat pentru a intocmi un plan nutritional sanatos, recomandate de medicii nutritionisti, sunt:

  • Include fructe si legume la fiecare masa sau la gustari!
  • Alege lactatele cu un continut scazut de grasime – laptele degresat, branza, iaurtul sunt esentiale pentru alimentarea organismului cu calciu;
  • Cereale integrale trebuie sa reprezinte aproximativ 20-25% din fiecare masa pe care o iei;
  • Elimina grasimile trans si pe cele saturate din meniul tau! De asemenea, elimina sarea, zaharurile si alimentele cu un continut crescut de colesterol. Grasimile nu trebuie sa depaseasca 20-25% din mesele tale, iar acestea trebuie sa nu fie trans sau grasimi saturate.
  • Proteinele nu trebuie sa depaseasca 15-20% din aportul zilnic si trebuie sa provina atat din alimente de origine animala (carne si lactate slabe, oua), dar si din alimente de origine vegetala (cereale integrale, fasole, naut etc).
  • Fii atent la controlul portiilor! De cele mai multe ori un aperitiv este mai aproape de dimensiunea normala a unei portii decat un fel principal. Asadar, ghideaza-te in construirea meniului si dupa acest fapt.
  • Variaza alimentele pentru a te asigura ca ai un aport mare de vitamine si elemente nutritive si pentru a evita plictiseala;
  • Cunoaste aportul recomandat zilnic de calorii pentru varsta, greutatea, inaltimea, tipul activitatii tale si sex.
  • Nu te priva de alimentele care iti plac, doar modereaza consumul lor.
  • Aport de minim 2 litri de apa pe zi.

Acum ai un inceput bun sa te gandesti din nou la elementele de baza ale unei nutritii sanatoase. Aceasta nu este un moft, nu este un regim alimentar, nu este ceva temporar, ci este un ghid pentru viata ta de zi cu zi.

Pentru a aprofunda cunostintele despre nutritie, doctor nutritionist Daniela Stegaru te invita la cursul acreditat de Tehnician Nutritionist organizat de Fitness Education School. Cursul iti ofera posibilitatea sa intocmesti planuri nutritionale, sa oferi recomandari cu privire la suplimentele nutritive si cele alimentare, sa concepi regimuri alimentare pentru diverse institutii, precum gradinite, scoli, spitale, hoteluri, etc. Cursul de Tehnician Nutritionist este un curs de calificare si in urma absolvirii lui vei primi o diploma acreditata national si international din partea Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei Nationale. Iti poti construi o cariera din pasiunea ta pentru nutritie si ii poti ajuta pe cei din jurul tau sa adopte si ei un stil de viata sanatos.

Intra pe fitness-education.ro pentru a fi la curent cu urmatoarea editie a cursului de tehnician nutritionist. Poti obtine informatii si la numarul pus la dispozitie de Fitness Education School, 0747.227.878.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare