Dieta si nutritie

#sanatate #alimentatie #dieta #avocado #proprietati avocado

Proprietatile magice ale fructului de avocado

Avocado este considerat un “superfruct” in randul vegetalelor, fiind bogat in antioxidanti, vitaminele E si K, magneziu, potasiu, fibre si nu numai. Beneficiile lui sunt dovedite deopotriva de oamenii de stiinta si de nutritionisti.

Este satios

Cei care tin la silueta lor sau vor sa dea jos cateva kilograme stiu prea bine cat de mult conteaza sa mananci ceva cu adevarat satios. Avocado contine grasimi bune si aproximativ 22 de grame de fibre, toate intr-un singur fruct. Astfel ca mentine starea de satietate pana la cinci ore. Ce-i drept, este dificil de consumat simplu, insa poate fi folosit de minune in sosul guacamole pe care-l pui peste salata, ca sa tina foamea deoparte mai mult timp.

Ajuta la reducerea colaceilor de pe abdomen

Multe persoane au preconceptia ca daca mananca gras se ingrasa. Fals! Zaharul metabolizat in ficat se transforma cel mai usor in grasimea care alimenteaza tesutul adipos din organism. Desi avocado contine grasimi, acesta ajuta chiar la reducerea depozitelor adipoase, mai ales a celor din jurul taliei. Cum? Antioxidantii puternici pe care ii contine actioneaza ca antiinflamatori, iar inflamarea tesuturilor, chiar si minima, din organism este direct asociata cu riscul de ingrasare, au aratat numeroase studii stiintifice.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare