Dieta si nutritie

#diabet #tratament #vitamine #seminte #cancer #glucoza #hiv #pepene amar

Pepenele amar, tratament impotriva cancerului, diabetului si HIV

Pepenele amar este folosit in bucataria chineza ca garnitura pentru fripturi, dar se poate consuma, de asemenea, si sub forma de ceai. In medicina traditionala asiatica, pepenele amar este folosit de foarte mult timp ca medicament. Potrivit unor noi studii, pepenele amar ar putea juca un rol important in lupta impotriva cancerului de pancreas.

Tratament impotriva cancerului de pancreas

Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au efectuat un studiu pe soareci si au ajuns la concluzia ca sucul de pepene amar ar putea opri celulele canceroase sa metabolizeze glucoza.

Oamenii de stiinta au testat sucul de pepene amar asupra celulelor canceroase la soareci si au constatat ca soarecilor carora li s-a dat suc din pepene amar au avut un risc cu 60% mai mic de a dezvolta cancer pancreatic, comparativ cu soarecii care nu au consumat suc.

Cancerul pancreatic afecteaza atat femeile, cat si barbatii cu varste peste 45 de ani. Din cauza faptului ca nu se manifesta, deseori trece neobservat, iar rata mortalitatii este destul de mare.

Tratament impotriva cancerului la san

In 2010, cercetatorii de la Universitatea Saint Louis au descoperit ca extractul de pepene amar ar putea opri celulele cancerului la san sa se inmulteasca. Oamenii de stiinta au obervat ca extractul acestui pepene amar extermina celulele canceroase de la nivelul sanului, fara a actiona asupra celor sanatoase. Concluzia cercetatorilor se bazeaza numai pe studii de laborator, fara experimente efectuate pe subiecti umani.

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei, iar cauza exacta este necunoscuta. In cazul acestei afectiuni, celulele care alcatuiesc sanii incep sa creasca anormal, intr-o maniera necontrolata. Cancerul la san se poate vindeca doar daca pacientele se prezinta la medic in stadiul incipient.

Tratament impotriva diabetului

Leguma este folosita si pentru tratarea diabetului zaharat de tip II, insulino-dependent. In 2007, Departamentul Sanatatii din Filipine a emis un act care atesta faptul ca pepenele amar poate reduce nivelul glucidelor din sange.

Pentru prevenirea sau tratarea diabetului, este recomandat un pahar cu suc proaspat de pepene amar in fiecare dimineata. In cazul in care consumi sucul de pepene amar, nu trebuie sa iei si alte medicamente pentru miscorarea nivelului de zahar din sange, intrucat exista riscul ca nivelul glucozei sa scada dramatic.

Tratament impotriva HIV

Potrivit unor teste de laborator, se pare ca anumiti compusi din pepenele amar ar putea ajuta la tratarea infectiei HIV. Cercetari recente au aratat faptul ca aceasta leguma intareste sistemul imunitat si il ajuta sa lupte cu virusurile si bacteriile.

Pepenele amar are in compozitia sa o varietate de nutrienti, precum vitaminele A, B1, B3, B6, B9, C, E, K si minerale importante, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier si zinc. Pepenele amar stimuleaza foarte bine digestia.

Pepenele amar se cultiva si in Romania, iar semintele acestuia - care poti fi folosite in diferite preparate culinare - se gasesc in comert.

Sursa foto: dnndesigner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare