Consumul de produse fast-food produce dezechilibre grave in organism, chiar si la mult timp dupa consum. Medicul Corina Zugravu a explicat ca aceste alimente bogate in grasimi rele, zahar si sare produc o alerta agresiva a organismului, care reactioneaza ca in cazul unei infectii cronice.
"Genul acesta de alimentatie induce in organism o stare de inflamatie care dureaza destul de mult timp dupa ce nu am mai mancat produsele respective si care, practic, ne face sa ne simtim, sa reactionam ca si cum am fi bolnavi pentru o oarecare perioada de timp.
Creste stresul oxidativ, creste solicitarea diverselor aparate si sisteme din corpul nostru si, practic, in timp, daca lucrurile se prelungesc si acest tip de alimentatie nu se rezuma la o masa ocazionala, putem sa observam aparitia unor boli cronice, cum sunt cele de inima, diabetul zaharat sau obezitatea care e insotita si mai mult de o stare de inflamatie cronica", a explicat dr. Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, marti, la Antena 3.
"Inseamna ca incepe sa se secrete in organism, la diverse niveluri, un ansamblu intreg de substante biochimice active care actioneaza ca si cum am avea o stare de infectie acuta - ca si cum am avea gripa tot timpul.
Nu ne curge nasul tot timpul, spre exemplu, dar organismul nostru resimte acest lucru ca si cum am avea o infectie cronica", a atras atentia dr. Corina Zugravu.
Sursa foto: pexels.com