Dieta si nutritie

# beneficii mar #coaja mar #fructe sanatoase #mar sanatos

Marul cu coaja sau fara? Cum e mai sanatos sa-l mananci

Obisnuiesti sa cureti coaja merelor, mai ales cand le dai copiilor sa le consume? Nu ar trebui sa faci acest lucru, asigura expertii citati de worldhealthinfo.net. Potrivit acestora, in coaja merelor se afla o multime de nutrienti.

Coaja merelor contine jumatate din cantitatea totala de fibre pe care le contine aceste fructe, iar coaja lor aproape o treime din nutrienti. Prin urmare, este bine sa consumati merele cu tot cu coaja. Evident, dupa ce o spalati foarte bine. 

Exista insa si mere pe care ar fi bine nu doar sa nu le consumati cu coaja, ci mai bine sa nu le mancati deloc. In supermarket, in cazul merelor de export, veti vedea pe eticheta diverse coduri. Trebuie sa le evitati pe cele care incep cu 8, scrie csid.ro, deoarece acestea au fost modificate genetic. Puteti consuma merele care au coduri formate din 4 cifre si care incep cu 3 si 4. Acestea au fost crescute prin metode conventionale, adica au fost stropite cu pesticide, de aceea este important sa le spalati foarte bine. Cele mai bune mere sunt cele care au codul ce incepe cu 9. Acestea au fost crescute organic, sunt ecologice. Mai scumpe, dar mai sanatoase, asigura expertii. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare