Dieta si nutritie

#nutritie #alimentatie #dieta #gustari #gustari sanatoase #alternative mar

Incearca 7 gustari delicioase cu mai multe fibre decat un mar!

Marul oferit ca alternativa continua pentru gustarile dintre mese ti se va parea in cele din urma o corvoada. Din fericire, natura ne-a binecuvantat si cu alte fructe cu un continut mare de fibre. Iata aici care sunt alternativele sanatoase de gustare la clasicul mar rosu.

1. Pere

Poti incerca pentru inceput o para in locul traditionalului mar. Aceasta are un continut mai mare de fibre, 5,5 grame la un fruct de marime medie fata de 4,4 cat contine un mar, iar fructul este mai dulce si mai zemos.

2. Aarahide

Pana si arahidele contin mai multe fibre de cat un mar: 6,2 grame la o ceasca de arahide uscate. Nu mai vorbim de faptul ca vin in comert sub diverse forme: sarate, nesarate, picante etc. Gustul lor, accentuat de uleiurile minerale continute, le transforma intr-o gustare perfecta indiferent de locul unde te afli: birou, casa sau parc.

3. Avocado

Fructul exotic contine nu mai putin de 6,75 grame de fibre intr-o singura jumatate. Il poti manca crud pentru a te bucura de savoarea lui sau il poti combina intr-o salata de fructe delicioasa si racoritoare in acelasi timp.

4. Naut

Boabele leguminoasei cunoscute si sub denumirea de "mazarea berbecilor" au un potential enorm atunci cand vine vorba de continutul de fibre alimentare: 16 grame la o ceasca. Boabele de naut fi rontaite uscate sau adaugate in mancaruri sau salate.

5. Kiwi

Aromatul fruct cu pulpa verzuie are un continut de fibre mai ridicat decat al marului, 5 grame. Gustul sau il va face o alternativa excelenta pentru gustarea dintre mese.

6. Guava

Cu forma sa de para si miezul parfumat de o culoare roz-portocalie, guava este un adevarat arsenal de vitamine. Contine nu mai putin de 8,9 grame de fibre intr-o ceasca de fruct si are un continut ridicat de vitamnina C si calciu.

7. Durian

"Fructul regilor", asa cum mai este cunoscut durianul, incheie lista pentru ca, desi contine 9,2 grame de fibre intr-o ceasca de fruct, este recomandabil sa il servesti cand nu ai alte persoane in preajma. Mirosul fructului este puternic si dezagreabil, dar pentru cei cu inima si simtul olfactiv rezistent, durianul este o adevarata delicatesa. In Asia, de exemplu, fructele reprezinta chiar o specialitate culinara.

Foto: readsh101.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare