Dieta si nutritie

#proteine #oua #nuci #unt de arahide #iaurt grecesc #cura slabit

Gustari bogate in proteine de calitate

Cand urmezi un program pentru slabit, trebuie sa stii ca proteinele sunt esentiale in alimentatie. Numeroase studii au demonstrat ca dietele sarace in carne pot duce la excese alimentare, fiind adesea cauza principala a luarii in greutate.

Atunci cand tii o dieta, ii poti oferi organismului energia necesara pentru a face fata activitatilor zilnice cu ajutorul unei gustari bogate in proteine. Acestea potolesc rapid foamea si au avantajul ca nu ofera corpului un aport caloric mare. Iata cateva gustari care ard calorii, bogate in proteine de calitate.

Oua

Oul a fost mereu blamat pentru nivelul de colesterol continut, insa beneficiile lui, daca este consumat in cantitati moderate (mai putin de sase oua pe saptamana), sunt mult mai mari. De exemplu, un ou mare contine 6 grame de proteine si doar 70 de calorii. Prepara-ti o gustare sanatoasa cu ajutorul catorva oua fierte pe care sa le combini cu cateva foi de salata verde si rosii feliate.

Nuci

Nucile, alunele de padure si fisticul sunt foarte sanatoase. Daca esti ingrijorat/a de caloriile din nuci, atunci limiteaza cantitatea zilnica la maxim un bol mic de miez de nuca. Sunt bogate in grasimi bune, monosaturate, fibre si proteine.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este o gustare deosebit de gustoasa si sanatoasa. Poti consuma un bol de iaurt grecesc alaturi de cereale integrale sau nuci si iti vei potoli astfel pofta de mancare. Acest aliment este o sursa importanta de proteine de calitate, continand pana la 20 de grame de proteine intr-o portie de aproximativ 170 de grame, spre deosebire de iaurtul normal care contine doar 9 grame de proteine in aceeasi cantitate.

Unt de arahide

O alta gustare delicioasa, bogata in proteine, untul de arahide este o sursa rapida de energie, in special daca il combini cu cateva fructe delicioase, cum ar fi bananele. Doua linguri de unt de arahide contin in jur de 7 grame de proteine. Pe langa proteine, acest produs contine si grasimi, de aceea se recomanda sa fie consumat in cantitati moderate, in combinatie cu diverse fructe si legume.


Sursa foto: webmd.boots.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare