Dieta si nutritie

#dieta rapida #alimente dieta #dieta

Erori nepermise cand tii dieta

Ai gasit, in sfarsit, curajul si motivarea necesare ca sa tii cura de slabire pentru a sapa de kilogramele nedorite, insa, in ciuda faptului ca a trecut destul timp, nu ai resusit sa slabesti aproape deloc. Mirarea este cu atat mai mare, pentru ca tu ai tinut cura de slabire exact asa cum ti-a fost recomandata.

Trebuie sa stii ca exista greseli pe care le poti face fara sa te gandesi ca iti pot afecta in vreun fel dieta. Iata despre ce este vorba si ce trebuie sa faci:


Te infometezi

Desi ai o anumita dieta de tinut, iar acolo ai anumite cantitati de alimente pe care sa le consumi, tu mananci mai putin sau sari peste una dintre gustari sau chiar peste o masa, in speranta ca vei slabi mai repede si mai mult. Insa nu este deloc asa, caci tu iti privezi organismul de substantele necesare de care are nevoie pentru a functiona, iar in momentul in care te hranesti, organismul va stoca tot ceea ce primeste, pentru a face depozite. Cheia, in orice dieta, este moderatia. De asemenea, nu face niciodata greseala de a sari peste micul dejun, pentru ca este principala ta sursa de energie pentru a incepe ziua, mai ales daca mergi si la sala de sport.

Nu te odihnesti suficient

Organismul are nevoie de odihna pentru a functiona corect, lucru care este valabil si in momentul in care tii dieta.

Daca esti neodihnita, apar probleme, pentru ca din cauza oboselii organismul va secreta mai mult cortizol, adica hormonul stresului.  Potrivit mai multor cercetari efectuate in domeniu, pierderea grasimilor este mult mai dificil de realizat atunci cand nivelul de cortizol este crescut.

Te cantaresti non stop

De cand ai inceput cura de slabire, principala ta ocupatie a devenit urcatul pe cantar, ca sa vezi cat ai slabit. Este un obicei gresit, care te poate impiedica sa iti duci la bun sfarsit planul, pentru ca nu faci alteceva decat sa te stresezi, sa pui presiune pe tine, in momentele in care vezi ca nu ai pirdut decat un kilogram sau ca, din contra, te-ai ingrasat. Este suficient sa te cantaresti o singura data pe saptamana.

Bei multe smoothie

Sa consumi smoothie este permis in curele de slabire, insa cu masura. O cantitate prea mare de astfel de bauturi pot incetini dieta, din cauza cantitatii ridicate de zahar care se acumuleaza in organism. Asa ca nu trebuie sa fai excese. Nici cafeaua nu trebuie sa o bei cu lapte, pentru ca astfel se aduna calorii!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare