Dieta si nutritie

#slabit #dieta #nutritie #regim

Dieta varcolac! Slabeste in functie de fazele lunii

In timp ce unele diete celebre, precum Dukan, isi pierd din popularitate, nutritionistii si vedetele promoveaza modalitati noi de a pierde kilogramele in plus cu usurinta. Una dintre acestea este dieta-varcolac, care atrage tot mai multi adepti pe zi ce trece.

Celebritati ca Demi Moore si Madonna au incercat deja aceasta dieta, care impune o alimentatie speciala in functie de fazele lunii. Specialistii care au nascocit acest regim alimentar sustin ca apa din organism reactioneaza la luna, asa cum se intampla si cu apa din natura, in cazul fluxului si al refluxului.

Dieta-varcolac promite pierderea a 2,7 pana la 3 kg in 24 de ore si are o varianta scurta si una extinsa.

Dieta-varcolac - varianta de o zi

Acest regim de doar o zi te poate ajuta sa pierzi pana la 3 kg intr-un timp extrem de scurt: 24 de ore. Dieta-varcolac de o zi presupune sa tii post in zilele cu luna plina sau in cele cu luna noua. In aceste zile, trebuie sa nu consumi niciun aliment solid si sa te bazezi doar pe nutrientii din sucurile naturale pentru a-ti lua energia necesara. Consumarea lichidelor este esentiala, pentru ca organismul sa poata elimina astfel toxinele din organism si cantitatea de apa in exces.

Dieta-varcolac - varianta prelungita

Varianta prelungita a dietei-varcolac presupune o alimentatie speciala pentru fiecare faza a lunii, astfel incat cei care adopta acest regim sa poata slabi si sa-si detoxifieze organismul.

Astfel, in prima faza a lunii (luna plina), cei care vor sa slabeasca trebuie sa consume doar lichide. Pe langa o cantitate suficienta de apa care sa hidrateze organismul (6-8 pahare), adeptii dietei-varcolac trebuie sa consume sucuri de fructe si legume, pentru a-si asigura necesarul de vitamine si minerale.

In a doua faza a lunii, denumita si primul patrar, dieta-varcolac se axeaza pe detoxifierea organismului si pe eliminarea excesului de apa din organism. Astfel, aceasta etapa a dietei elimina toate riscurile retentiei de apa. Poti consuma alimente solide in aceasta etapa a dietei, insa nu dupa ora 18. In plus, este esential sa consumi 8 pahare de apa pe zi, pentru a incuraja organismul sa elimine toxinele.

A treia faza a lunii, sau luna noua, este la fel de importanta ca prima etapa si impune aceeasi strictete: nu se consuma alte alimente decat sucuri proaspete de fructe si legume si este incurajat consumul de lichide. In aceasta etapa a dietei-varcolac, organismul tau are o mare capacitate de a elimina toxinele, pe care o poti spori cu bauturi care ajuta la detoxifiere, asa cum este ceaiul verde.

A patra faza a lunii (ultimul patrar) este putin diferita fata de celelalte trei, intrucat pofta de mancare se intensifica din cauza influentei lunii. Ai voie sa consumi alimente solide in aceasta etapa a dietei, insa cu conditia sa eviti grasimile si dulciurile. Consumul de lichide este esential, pentru ca te poate ajuta sa scazi pofta de mancare. Asigura-te ca vei servi cina pana in ora 18, la fel ca in etapa a doua a dietei.

Dieta-varcolac este inca destul de controversata, asa ca specialistii in sanatate si nutritie recomanda ca aceasta sa nu fie urmata mai mult de 6 zile consecutive, pentru a nu avea efecte nocive asupra organismului.

Sursa foto: fightforrhinos.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare