Dieta si nutritie

#cura slabire #dieta

Dieta-fulger pe timpul noptii

Vrei sa scapi de kilogramele in plus cat mai usor? Somnul poate fi aliatul tau in lupta cu kilogramele in plus.

S-a dovedit stiintific ca un somn bun ajuta organismul sa arda aproximativ 800 de calorii. Pentru a ajunge insa la aceasta performanta, trebuie sa ai in primul rand o alimentatie corecta in timpul zilei.

 

Trebuie respectate indeosebi orele la care este servita masa, dar trebuie consumate de asemenea anumite alimente care sa ajute arderea caloriilor peste noapte. Astfel, fiecare persoana trebuie sa aiba minim 3 mese pe zi si maxim sase.  

Micul dejun trebuie luat cat mai devreme si poate include alimente cat mai variare. Celalalte mese trebuie insa servite la interval de trei ore. In cadrul acestui regim trebuie evitate in primul rand grasimile si alimentele bogate in carbohidrati. De asemenea, cina nu trebuie servita mai tarziu de ora 18.00.

Aceasta trebuie sa cuprinda:  rosii, peste, carne de pui, cereale integrale, fasole verde, alune, fistic, usturoi, ceapa verde, ceapa rosie, ghimbir, cartofi dulci, sparanghel, porumb fiert, linte sau salata verde.  
Oricare dintre aceste alimente vor asigura o ardere mult mai intensa pe timpul noptii in intregul organism iar dupa un somn de minim 6 ore, maxim 8 ore, va veti trezi cu maxim 1,5 kilograme mai usori.  
Secretul consta insa in combinarea alimentelor mentionate mai sus. Astfel, trebuie combinate alimentele proteice cu cele fibroase si cele bogate in carbohidrati, in cantitati egale iar o portie trebuie sa cantareasca maxim 350 de grame.  Dupa masa de seara, beti cel putin 500 de mililitri de apa la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare