Dieta si nutritie

#silueta #dieta dukan #dieta slabit #dieta si nutritie #dukan

Dieta Dukan: 5 ponturi pentru a obtine silueta la care visezi

Dieta Dukan este unul dintre cele mai populare regimuri de slabit ale momentului. Adoptata de numeroase celebritati de prim rang, printre care se numara Jennifer Lopez, Kate Middleton si Gisele Bundchen, dieta Dukan si-a castigat rapid faima si in randul doamnelor si domnisoarelor dornice sa slabeasca rapid si sa-si mentina silueta pentru mult timp de acum incolo. Daca si tu ai inceput dieta Dukan sau urmeaza sa faci acest lucru, iata cateva ponturi utile care te vor ajuta sa ajungi la silueta mult visata.

1. Respecta intocmai etapele dietei Dukan

Dieta Dukan este un regim alimentar de lunga durata, poate chiar pe viata. Tocmai din acest motiv este bine sa afli ce urmeaza sa se intample odata ce o incepi. Dieta Dukan are 4 etape, primele doua sunt pentru pierderea kilogramelor, iar ultimele doua sunt pentru mentinerea siluetei.

Etapa de atac este denumita si etapa proteinelor pure, dureaza intre 3 si 10 zile si presupune sa consumi doar proteine (oua, produse lactate, peste, carne de pui etc).

Etapa alternativa iti permite sa consumi atat proteine pure, cat si proteine vegetale (legume fara amidon).

Etapa de consolidare presupune sa adaugi in meniul tau fructe, paine si fulgi de ovaz. Pentru fiecare kilogram dat jos in primele doua etape, trebuie sa urmezi 10 zile de consolidare. Intr-o singura zi din saptamana, preferabil joi, trebuie sa consumi doar proteine pure.

Etapa de stabilizare definitiva tine toata viata. Poti reveni la alimentatia obisnuita, insa pastreaza o zi din saptamana pentru consumul de proteine pure.

2. Nu te infometa

In dieta Dukan, este foarte important sa nu te infometezi niciodata, deoarece vei fi tentata sa consumi o portie mai generoasa la urmatoarea masa. Pentru gustarile dintre mese consuma iaurt, branza cottage sau migdale.

3. Triseaza din cand in cand

O data pe saptamana, ai voie sa trisezi in dieta Dukan si sa-ti indeplinesti o pofta. Cand iti satisfaci micile placeri vinovate, ai mai multa motivatie sa tii in continuare dieta, sa slabesti si sa-ti mentii greutatea. Considera ca trisarea este ca un fel de recompensa personala.

4. Stabileste-ti teluri realiste

In dieta Dukan trebuie sa-ti stabilesti teluri realiste, deoarece altfel vei fi dezamagita ca lucrurile nu evolueaza conform dorintei tale si poti fi tentata sa renunti la regim.

5. Experimenteaza in bucatarie

Dieta Dukan iti permite sa fii foarte creativa in bucatarie si sa concepi retete delicioase. Trebuie doar sa ai imaginatie si sa experimentezi cat mai mult.

Sursa foto: fitsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare