Regulile dietei de post
Ca sa ajungi la rezultatul scontat, trebuie sa respecti cele trei mese fixe pe zi si sa nu uiti de cele doua gustari dintre ele. Prima gustare este constituita din fructe de sezon (cel mult 300 de grame), iar a doua, din nuci, alune de padure, morcovi sau ardei gras.
E necesara o buna hidratare, asadar trebuie sa bei cel putin doi litri de apa pe zi. Singurele condimente permise sunt sarea si piperul, iar la micul dejun vei bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit.
Ziua 1
Mic-dejun: salata de patrunjel cu doua rosii si o jumatate de lipie de graham.
Pranz: sote de mazare si un snitel de soia, fiert.
Cina: o salata cu rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie.
Ziua 2
Mic-dejun: 50g cereale de ovaz cu lapte de soia.
Pranz: supa crema de legume si salata de vinete pe ardei gras.
Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi.
Ziua 3
Mic-dejun: doua felii de paine integrala cu salata de vinete.
Pranz: ciuperci la gratar si amestec de legume congelate.
Cina: un bol de supa de rosii, fara orez.
Ziua 4
Mic-dejun: salata de patrunjel cu doua rosii si o jumatate de lipie de graham.
Pranz: ghiveci de legume (exclus cartofi).
Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa.
Ziua 5
Mic-dejun: doua felii de paine integrala cu fasole batuta si o rosie.
Pranz: un bol de ciorba de legume si 200g mancare de linte.
Cina: 200g sote de spanac si un gogosar murat.
Ziua 6
Mic-dejun: 50g cereale de ovaz cu lapte de soia.
Pranz: supa crema de legume si salata de vinete pe ardei gras.
Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi.
Ziua 7
Mic-dejun: un mar cu doi-trei biscuiti de ovaz, ceai de fucte neindulcit.
Pranz: mancare de praz cu masline
Cina: 200g piure de urzici cu salata de sfecla rosie si hrean.
Nutritionistul Cori Gramescu sustine ca dieta trebuie tinuta cel mult doua saptamani.
Surs foto: piuchepuoi.it