Dieta si nutritie

#dieta cu apa #dieta #cura de slabire

Dieta cu apa chioara. Slabesti 10 kilograme in 3 saptamani

Auzi zilnic la televizor faptul ca trebuie sa bei cel putin doi litri de apa. Ti se pare un mesaj prea putin important, insa in realitate este vital. Apa te mentine tanara, iti pastreaza sanatatea in conditii optime si, dincolo de toate, te ajuta inclusiv sa slabesti.

Apa constituie 70% din tesuturile corpului uman. Totodata, apa reprezinta 80% din sange, 20% din compozitia oaselor, 75% din muschi si 90% din compozitia creierului, scrie sfatulmedicului.ro. Asadar, se intelege cat este de vitala. Un consum zilnic crescut de apa – adica peste 2,5 litri - accelereaza digestia, previne balonarea si constipatia, fereste pielea de uscare, reduce celulita, mentine sanatatea rinichilor, detoxifiaza organismul, scade pofta de mancare si imbunatateste circulatia sangelui.

In plus, calmeaza durerile de cap, creste mobilitatea incheieturilor si elimina toxinele din organism. De aceea apa ajuta si in curele de slabire. Nutritionistii au creat chiar o dieta intitulata Dieta cu apa. Aceasta nu inseamna ca vei bea doar apa, insa atunci cand te apuci de aceasta dieta trebuie sa stii ca vei consuma mai multa apa decat de obicei. Eficienta ei este incontestabila: slabesti 10 kilograme in 3 saptamani.

Iata, potrivit dietetik.ro, in ce consta dieta cu apa chioara:

- Dimineata, imediat ce te-ai trezit, bea un pahar de apa calduta in care ai stors zeama de la o lamaie. Apa cu lamaie sprijina procesul de detoxifiere a organismului.

- Pe parcursul zilei, bea apa plata, indiferent daca iti este sau nu sete. Ideal este sa bei cel putin zece pahare mari de apa. Nu inlocui apa cu alte lichide, de genul cafea, sucuri sau ceaiuri. Trebuie sa bei apa plata si nimic altceva.

- Inainte de fiecare masa, bea un pahar de apa. Te vei simti mai satula, astfel ca vei manca mai putin si vei slabi mai repede.

- E de preferat sa bei apa rece, intrucat iti accelereaza metabolismul. Practic, organismul depune efort pentru a incalzi apa, ceea ce inseamna ca arde si calorii.

- Inainte de culcare, mai bea un pahar de apa.

- Pe tot parcursul dietei cu apa, fa mult sport.

- Mananca numai alimente naturale si consuma multe supe de legume.

- Renunta la dulciuri, redu cantitatea de carbohidrati si evita carnea de porc, mezelurile, produsele de patiserie si faina alba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare