Dieta si nutritie

# Francisco Nunez Oliviera #dieta longevitatii

Dieta celui mai longeviv om de pe pamant! Ce sa mananci ca sa treci de 100 de ani

Spaniolul Francisco Nunez Oliviera pare ca a descoperit secretul longebitatii. Barbatul a implinit 113 ani luna trecuta, iar recordul sau a fost omologat de Cartea Recordurilor.


Secretul longevitatii sale pare la indemana oricui: un pahar de vin rosu pe zi si multe legume crescute in gradina proprie, dupa cum a marturisit Francisco Nunez Oliviera intr-un interviu acordat cotidianului The Local.

Fiica spaniolului a marturisit ca tatal sau a dus o viata linistita, respectandu-si in fiecare zi tabieturile in micutul sat de munte de la granita cu Portugalia. Nu s-a certat niciodata cu nimeni si nu a avut sefi. Totusi, nu toata viata lui a fost simpla. A luptat in primul razboi mondial in Maroc, dar si in Razboiul Civil din Spania. 

Micul dejun pentru spaniol este reprezentat de lapte, madleneine si un iaurt. La pranz mananca carne, peste sau o tocanita, dupa amiaza un iaurt, iar la cina cereale cu lapte.

Francisco Nunez Oliviera are 4 copii, noua nepoti, 15 stranepoti. Din 1988 este vaduv, iar cei doi baieti au murit. Alaturi de el mai traiesc cele doua fiice, Milagros, de 78 de ani si Maria Antonia de 81 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare