Dieta si nutritie

#vacanta 1 mai #E-uri mici #mici 1 Mai #apc #mititei #mici

De la gratar la spital! Micii, adevarate otravuri!

Mitetii, care vor sfarai neincetat pe gratare de 1 Mai, au intrat sub lupa Asociatiei Pro Consumatori (APC), care a testat din hipermarketuri/supermarketuri 25 de tipuri de astfel de produse! Concluziile sunt ingrijoratoare!

Daca in mod normal, mititeii ar trebui sa contina doar din amestec de carnuri, provenite de la o specie sau mai multe specii, apa, condimente, sare si bicarbonat de sodiu, in realitatea, ei au adaugati si aditivi alimentari care prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale in cazul unui consum constant si pe termen lung, atrag atentia specialistii.

„Trebuie sa evitati acei mici care au in compozitie arome, aroma de fum si aditivii alimentari, precum: glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu si izoacorbatul de sodiu. Totodata, trebuie evitate produsele cu adaos de zahar, ulei vegetal, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale si fibra de soia, care impreuna cu aditivii alimentari mascheaza calitatea scazuta a carnurilor folosite in reteta respectiva. Alte aspecte la fel de importante de urmarit sunt termenul de valabilitate (5 – 7 zile de la data producerii) si conditiile de pastrare (0 – 4 grade celsius) pe perioada valabilitatii” – atrage atentia conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Lista completa a E-urilor detectate in mititeii din comert se afla pe site-ul www.apc-romania.ro.

Un alt sfat al specialistilor este sa tinem cont de continutul de carne trecut pe eticheta.

„La alegerea unei caserole de mici trebuie sa se aiba in vedere pe de o parte continutul de carne/carnuri de pe eticheta, care ar trebui sa depaseasca 85% din continutul caserolei” – atentioneaza  conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.





 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare