Dieta si nutritie

#beneficii sanatate #beneficii avocado #avocado #dieta #nutritie

Avocado, fructul minune pentru organism

Avocado are peste 20 de vitamine si minerale, un continut crescut de fibre si de grasimi sanatoase. De aceea, este un fruct pretios pentru organism, fiind de ajutor in prevenirea mai multor afectiuni. Este si unul dntre cele mai eficente fructe in curele de slabire.

Intareste sistemul imunitar

Este ideal de consumat, atat de copii cat si de persoanele in varsta, in special in zilele friguroase de iarna, cand racelile pandesc la tot pasul. Are un continut bogat de vitaminele C, K si E, ajutand la mentinerea unui sistem imunitar puternic.

Util in curele de slabire

Un avocado obisnuit are 50 de calorii, ceea ce il recomanda in curele de slabire. E indicat sa il manaci la micul dejun, deoarece iti asigura 27% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Poti consuma suc proaspat sau il poti pune in salate.

Un studiu al cercetatorilor americani, realizat pe doua grupuri de persoane, a demonstrat si ca avocado creste senzatia de satietate. Persoanele dintr-un grup au mancat, o luna, cate un avocado pe zi, in timp ce participantii din celalalt grup nu au consumat acest fruct. Cei care au mancat avocado s-au simtit cu 23% mai satuli dupa masa. Mai mult, au avut o dorinta cu 28% mai mica de a manca in urmatoarele 5 ore, fata de cei care nu au mancat fructul.

Te fereste de bolile de inima

Un avocado contine 140 de gr de potasiu, nutrient important in prevenirea aparitiei hipertensiunii arteriale. Totodata, e bogat si in grasimi bune, prevenind aparitia bolilor cardiace.

Potrivit specialistilor, reduce nivelul trigliceridelor sanguine cu pana la 20%, cel al colesterolului "rau"(LDL) cu pana la 22%, in timp ce pe cel "bun" (HDL) are capacitatea de a-l creste cu pana la 11%.

Mentine sanatatea ochilor

Luteina si zeaxantina, doi nutrienti importanti in protejarea retinei se gasesc in avocado. Acestia te protejeaza impotriva cataractei si a degenerescentei maculare, afectiuni des intalnite mai ales la varstnici. De aceea, este indicat sa manaci cate un fruct de avocado, zilnic.

Previne aparitia problemelor de memorie

Fiind bogat in antioxidanti, dar si in vitaminele E si C, acest fruct, consumat cu regularitate, previne problemele de memorie. De asemenea, scade riscul aparitiei maladiei Alzheimer.

Avocado are si un continut bogat de acid oleic, care are rol de a reduce inflamatiile din corpul uman, mai ale cele aparute la nivelul articulatiilor.

Sursa foto: womanweightloss.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare