Dieta si nutritie

# colesterol mic #beneficii avocado #colesterol bun #avocado

De ce ai mancat avocado gresit pana acum! Iata ce beneficii ascunse are

Expetii in sanatate sustin ca, desi este foarte bine sa mancam avocado, pana acum am aruncat partea cea mai valoroasa din acesta: samburele! Potrivit acestora, de fapt samburele are mai multe beneficii pentru sanatate decat fructul. 

Nu mai putin de 70% din valoarea nutritionala a fructului de avocado se gaseste in sambure, sustin nutritionistii, potrivit Dailymail.co.uk. Astfel, cele mai multe fibre se gasesc in sambure, la fel si cea mai mare parte a antioxidantilor. 

Dar totusi, cum am putea consuma deloc apetisantul sambure? Simplu, spun nutritionistii! Cea mai usoara cale de a beneficia de proprietatile sale este sa il punem intr-un smoothie. Poti crapa samburele cu un cutit, in bucati cat mai mici si apoi pune in blender pentru a obtine o pudra. Pudra se adauga in smoothie-ul tau preferat, dimineata. Cum gustul este unul destul de puternic, amesteca-l cu fructe de padure, kale, ananas sau spanac. 

Este suficient sa pui doar jumatate de sambure intr-o portie si va fi suficient pentru ca acesta sa-si faca efectul. Expertii sustin ca samburele de avocado ajuta la digestie, la normalizarea colesterolului bun, dar si la atacarea unor bacterii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare