Dieta si nutritie

#ulei de seminte de struguri #detoxifiere cu struguri #dieta cu struguri #vita-de-vie

Cum tii corect dieta cu struguri ca sa NU te ingrasi

Albi sau rosii, strugurii sunt adevarate alimente-medicament! Curele cu fructele-vedeta ale toamnei sunt recomandate mai ales pentru detoxifierea organismului, caci strugurii, daca ii consumi in cantitati mari, te pot “ajuta” sa iei kilograme in plus!

“Strugurii sunt folosiți din cele mai vechi timpuri pentru proprietațile lor regeneratoare si detoxifiante, conținutul bogat de saruri minerale si fitonutrienți contribuind la scaderea riscului de cancer, boli cardiovasculare, afecțiuni urinare si inflamatorii (artrite, reumatism). strugurii sunt o sursa naturala de potasiu, calciu, magneziu, bioflavonoide si antioxidanți cu efect benefic asupra funcționarii sistemului nervos, imunitar, circulator, digestiv si urinar.
Medicina tradiționala chineza recomanda cura de struguri pentru curațirea organismului,
iar conținutul crescut de zahar (fructoza) asigura energia necesara desfasurarii activitaților zilnice chiar si în absența altor alimente. Pot fi consumați ca produs unic la una din mesele zilei sau ca aliment exclusiv pe o perioada de 2-3 zile (1,5-2 Kg struguri/zi) în cadrul unei cure de detoxifiere”, explica dr Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

 



Beneficiile samburilor de struguri
“Ce e bun in struguri vine din... coaja si seminte.
stim cu totii ca e bine sa mancam fructele cu tot cu coaja dar acest lucru nu a fost niciodata mai adevarat cand e vorba de struguri. In coaja stau majoritatea fitonutrientilor- anthocianati, flavonoide, resveratrol- substante cu denumiri complicate dar cu efecte miraculoase. Pulpa contine multa apa si fructoza, adica zahar, motiv pentru care se spune ca strugurii ingrasa. Ingrasa daca mancam prea multi, altfel sunt alimentul detox prin definitie, au efect antioxidant, de revigorare si relaxare. Contin enorm de mult magneziu (anti stres) dar si alte minerale si au efect anti-inflamator.
Atunci cand mancati struguri nu va sfiiti sa spargeti intre dinti semintele lor, sunt o sursa excelenta de acizi grasi polinesaturati. Impreuna cu coaja ajuta la digestie si previn constipatia. Mai luati in calcul ca scad colesterolul, cresc iminitatea si previn imbatranirea si veti avea in struguri un desert ideal si de sezon. Iar daca sunt negri, au coaja grosa si multe seminte, cu atat mai bine!”, mai explica dr Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.



Uleiul din samburi de struguri, aliatul sanatatii si frumusetii


“Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, minerale (zinc, cupru, seleniu), uleiuri esentiale, acizi grasi polinesaturati, procianidine - agenti antioxidanti deosebit de puternici, ce neutralizeaza radicalii liberi si previn astfel imbatranirea prematura, bolile degenerative, bolile cardiovasculare”, explica expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina, in articolul Uleiul din samburi de struguri, aliatul sanatatii si frumusetii.

“Uleiul din samburi de struguri are un efect antioxidant deosebit la nivelul epidermei, deoarece incetineste aparitia ridurilor, pastreaza hidratarea, elasticitatea si tonicitatea pielii. Poate fi folosit ca solutie de masaj pentru piele sau intra in compozitia diferitelor creme si lotiuni. Este indicat in special in cazul pielii cu tendinta de imbatranire, a pielii sensibile, uscate, cu efect de protectie, hidratare, antiaging”, adauga dr Ruxandra Constantina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului