Dieta si nutritie

#cantarit #kilograme in plus #kilograme #cantar

Cum sa te cantaresti corect! De ce difera numarul kilogramelor de la o zi la alta

Specialistii recomanda folosirea cantarului electronic si anumite zile din saptamana cand putem afla cu certitudine cate kilograme cantarim, de fapt.

Cantaritul in cursul zilei este inutil, mai ales seara, cand plusul de greutate fata de dimineata este de aproximativ 1 kilogram.

In „Abecedarul de obezitate“ coordonat de prof.dr. Nicolae Hancu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, se recomanda cantarirea zilnica, dimineata, la cel putin 8-10 ore dupa ultimul consum alimentar, dezbracati, dupa ce am urinat si am avut scaun.

Utila este folosirea cantarului electronic care arata atat numarul de kilograme, cat si de grame, avand posibilitatea sa observam cele mai mici modificari de greutate.

Nutritionistii ne recomanda sa avem un jurnal, in care sa notam greutatae, dar autoevaluarea rezultatelor de bilant trebuie sa o facem la mijlocul saptamanii, miercuri sau joi dimineata, din cauza ca in weekend ne abatem moderat de la dieta, influentand greutatea, astfel ca luni dimineata ea este maxima.

Cresterea in greutate de 1-2 kilograme de la o zi la alta ea poate fi cauzata de consumul exagerat de sare – 9 grame, adica 2 lingurite – care retin in organism circa 1 litru de apa.

Ingrasarea cu 1 kilogram apare dupa un consum caloric de 9.000 de kilocalorii, ceea ce de la o zi la alta ar fi neobisnuit.

Cresterea in greutate a femeilor cu 1-2 kilograme in perioada premenstruala si partial in timpul menstruatiei se explica prin acelasi mecanism de retentie hidrica, cauzata de modificarile hormonale. Constipatia sau aveacuarea intestinala incompleta pot produce o crestere in greutate de 1-2 kilograme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare