Dieta si nutritie

#gutui #cura de slabire #dieta de slabire #kilograme in plus # gutui slabire

Cum sa slabesti mancand gutui

Gutuile, fructe ce se coc toamna, sunt bogate in substante nutritive esentiale si pot fi un ajutor de nadejde in lupta impotriva kilogramelor in plus.

Cu numai 53 de calorii, o gutuie de marime medie (92 g) este o sursa importanta de vitamina C, dar contine multe alte substante benefice pentru sanatate si utile unei cure de slabire.

Bogate in vitamina C, calciu si potasiu, gutuile nu contin colesterol sau grasimi saturate . O gutuie contine in medie 14 grame de carbohidrati .
 

Gutuile si digestia


Efectele gutuii in tratarea problemelor digestive sunt recunoscute de medici si se datoreaza continutului ridicat de fibre si pectina. Acest compus chimic, in combinatie cu acizii din stomac, incetineste digestia mancarii si prelungesti senzatie de satietate dupa fiecare masa.

In afara de ajutorul direct in evitarea gustarilor nesanatoase, gutuile sunt recomandate si pentru cazurile de sindrom de intestin iritabil, stabilizand sistemul digestiv si fiind folosite atat impotriva constipatiei, cat si a diareei.

Pectina din gutui este recomandata si pentru cei care sufera de ulcere gastrice si impreuna cu continutul ridicat de fibre poate ameliora situatia un stomac cu probleme.
 

Alte efecte benefice ale gutuilor


Continutul ridicat de vitamina C pune gutuile pe lista alimentelor care trebuie consumate toamna, pentru intarirea sistemului imunitar impotriva virozelor de sezon.

Potasiul si pectina din gutui au efecte si asupra sistemului sanguin, reducand presiunea arteriala si nivelul de colesterol si jucand chiar un rol important in prevenirea arterosclerozei.

Daca gustul acrisor al gutuilor nu iti este pe plac, gateste-le si mananca-le alaturi de carne si branzeturi pentru a te bucura de efectele lor benefice asupra digestiei si scaderii in greutatate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare