Dieta si nutritie

# sfatul expertilor #cum slabim 20 de kilograme #slabit #dieta #fitness

Cum sa slabesti 20 de kilograme si sa iti mentii apoi silueta. Sfaturile expertilor

Pentru a avea o silueta de vis, dieta este primul pas. Aceasta trebuie combinata insa cu sportul si cu un stil de viata sanatos. Lucrurile nu devin insa mai simple odata ce ajungem la greutatea ideala. Mentinerea este, poate, cea mai dificila parte a unei diete. In caz contrar, tot efortul depus pana acum este egal cu zero, deoarece incet-incer kilogramele in plus vor reveni.

"Se spune ca trupurile noastre sunt ca un templu, doar daca le tratam ca atare. Traim intr-o societate in care avem acces la foarte multe alimente si oriunde am privi, apar si tentatiile culinare. Ceea ce nu ne simplifica deloc procesul de a face alegeri sanatoase. Mai ales in vacante", spune Gabriela Panduru, fitness si fashion model, concurenta de fitness si antrenor in America.

In opinia sa, pentru a avea un corp sanatos ar trebui sa ne antrenam minimum trei zile pe saptamana. "Sunt suficiente pentru a lucra fiecare grupa musculara, pentru a ne tonifia corpul si a ne mentine intr-o forma fizica si psihica buna", explica antrenoare. "Dar daca ai mai mult timp la dispozitie 5, 6 zile de antenamente saptamanale sunt foarte benefice. Foarte important este sa ne luam cel putin o zi de repaus saptamanal'', adauga aceasta.

In timpul concediilor, cand uitam de grijile cotidiene nu ar trebui sa renuntam la exercitii, ci din contra, sa le introducem in programul zilnic. De pilda, Gabriela Panduru adora sa iasa la o alergare usoara, la prima ora a diminetii timp de 30 de minute, iar ulterior se antreneaza fie in aer liber, fie in camera de hotel in cazul in care nu exista o sala de antrenamente in zona.

Gabriela Panduru practica fitnessul de la 19 ani şi a inceput sa participe la concursuri in SUA la 33 de ani. Timp de patru sezoane, a participat la categoria NPC fitness bikini si a castigat 12 medalii. Se antreneaza cu cei mai buni antrenori din industrie si datorita lookului a fost abordata de desgineri de top si astfel a inceput o cariera fructuoasa pe podiumurile de moda din Statele Unite lucrand cu designeri din intreaga lume.

Exercitiile Gabrelei Panduru de mentinere in vacanta :

  • 4 serii de 12 repetari genuflexiuni
  • 4 serii de 10 flotari
  • 4 serii de 12 repetari mountain climbers
  • 4 serii de 12 repetari fandari
  • 4 serii de 25 abdomene

Spune ca nu este o persoana gurmanda, dar inclina catre carnea de peste si fructele de mare. insa, slabiciunea sa sunt dulciurile si este convinsa ca multe doamne se vor regasi in aceeasi situatie. De aceea, marturiseste Gabriela, a invatat sa isi gateasca dulciuri pentru dieta.

Desertul dietetic recomandat de Gabriela Panduru

Se iau trei lingurii de ovaz simplu cu o jumatate de cana de apa, se fierbe timp de patru minute, se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de flax seed, una de unt de arahide iar pe deasupra se orneaza cu zmeura.

Concurenta de fitness, alimentatia sa se poate schimba saptamanal. Atunci cand vorbeste despre proteine, Gabriela foloseste oua, carne de pui, peste si foarte rar vita. Toate acestea gatite la cuptor sau pe grill, niciodata prajite. Cartofii dulci, orezul si ovazul sunt surse nemaipomenite de carbohidrati sanatosi, iar grasimile sanatoase sunt furnizate de migdale, avocado sau uleiul de masline.

Gabriela mananca cinci mese pe zi, iar micul dejun este cea mai importanta masa, explica ea, pentru ca "da startul metabolismului".

Cum sa slabesti 20 de kilograme

O persoana sanatoasa care vrea sa slabeasca 20 de kilograme va incepe o pregatire de 12 saptamani pentru a-si atinge acest obiectiv. Se recomanda antenamente cu greutati, cardio si trebuie urmata o dieta sanatoasa cu cinci mese pe zi si minim doi litri de apa. Gabriela Panduru atentioneaza faptul ca dieta este foarte importanta si face diferenta. "De asemenea, odata ajuns la greutatea preferata, aceasta trebuie mentinuta prin sport si alimentatie sanatoasa. Mai precis, fiecare dintre noi trebuie sa isi creeze un stil de viata sanatos, potrivit noua. Tot aici, trebuie sa gasesti acel echilibru pentru a manca sanatos, dar o data pe saptamana sa iti permiti sa iti satisfaci poftele culinare in moderatie".

Sfaturi pentru a ne mentine in forma in conediu:

  • In excursiile zilnice, este bine sa ne luam un pachet cu mancare sanatoasa. Astfel, nu riscam sa ne infometam si sa mancam primul lucru care ne apare in fata. Ce ar putea include pachetul? Pui grill cu orez, sandwich cu ton sau un iaurt simplu.
  • Se recomanda sa avem intotdeauna o punga cu o gustare: migdale, nuci, arahide si o sticla cu apa. Acestea nu lipsesc niciodata din geanta Gabrielei.
  • Moderatia. Sa ne amintim intotdeauna ca nu suntem in vacanta doar sa mancam. Iar somnul trebuie sa fie de cel putin sase ore pe noapte… Cat despre consumul de alcool, nu ar trebui niciodata sa exageram cu acesta.
  • Sa optam intotdeauna pentru fructe si legume proaspete pentru ca au multiple vitamine si sunt o hrana sanatoasa in zilele insorite de vara in care avem nevoie de multa energie pentru a vizita toate locurile minunate in care ne-am propus sa ajungem.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului