Dieta si nutritie

# alimentatie sanatoasa cu buget redus #buget redus #alimentatie femei

Cum sa mananci sanatos cu un buget foarte redus

Exista aceasta idee preconceputa ca daca incerci sa mananci sanatos, se poate sa ai nevoie de un buget foarte generos alocat mancarii. Insa este extrem de simplu sa gasesti solutii care sa te ajute in ceea ce priveste bugetul si sa ai un stil de viata sanatos. Iata cum anume sa mananci astfel cu putini bani:

 

Cumpara legume congelate

Legumele congelate sunt mult mai putin scumpe decat cele proaspete. Daca sunt bine produse atunci isi pastreaza toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul tau pentru a putea sa functioneze bine si corect. Trebuie insa sa eviti orice varianta cu sos sau sare adaugata.

 

Mananca ovaz la micul dejun

Micul dejun este o masa importanta a zilei si este bine sa mananci ovaz, care se pregateste foarte rapid si este extrem de ieftin. Sunt anumite magazine unde el se vinde chiar la kilogram. Are beneficii pentru colesterol si reducerea lui si pentru un sistem cardiovascular sanatos.

 

Cumpara nucile si alunele de la sectiunea de alimente cantarite

A cumpara mici pungute asamblate individual poate sa fie scump, insa daca preferi nucile de toate tipurile in alimentatia ta zilnica, atunci poti sa cumpaeri de la raioanele care permit cantarirea. De aici vei avea variante mai ieftine si mai convenabile. Iti vei adauga grasime buna pentru corp si vitamine esentiale pentru sanatatea ta.

 

Cumpara produse sezoniere

Daca vrei totusi sa mananci multe fructe si legume proaspete, ele pot sa fie scumpe. Insa poti sa folosesti metoda sezoniera prin care sa cumperi ceea ce se produce in acel moment din plin. Astfel ca vei putea sa te bucuri de alimente proaspete si ieftine. De exemplu vara poti sa cumperi multi pepeni si toamna struguri.

 

Nu plati mai mult pentru pachet

Poti sa gasesti o multitudine de variante de alimente precum cerealele de la braduri care nu sunt foarte scumpe. Poti sa le iei de la variantele care nu au ambalaj special, daca au aceleasi ingrediente.

 

Mergi pe aspectul neplacut estetic

De multe ori alimentele care nu sunt in cea mai frumoasa stare posibila au pret redus in magazine. Este acelasi fruct sau aceeasi leguma, insa nu arata perfect. Are aceleasi ingrediente, aceeasi nutrienti, insa este la un pret mai mic. Poti sa le consumi cu placere.

 

Cumpara fasole

Fasolea este extrem de ieftina si are multe calitati pentru corpul omenesc. Este o surpa foarte buna de proteine si de nutrienti, asadar este o varianta ieftina si sanatoasa pentru tine si pentru familia ta.

 

Cauta reducerile

Sectiunea de reduceri este foarte importanta atunci cand cumperi ceva. Poti sa gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru un pret foarte mic. Asadar cauta cu succes sectiunea si cumpara alimente sanatoase pentru tine.

 

Planifica orice masa din saptamana

Atunci cand planifici ceea ce urmeaza sa mananci reduci costurile pentru ca nu exista tentatia de a manca ceea ce pare mai apetisant in acel moment si astfel poti sa pastrezi portiile gandite din timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului