Dieta si nutritie

#nutritie #pofta #dulciuri #dieta

Cum sa iti invingi poftele alimentare

Pui la cale un plan prin care sa pierzi rapid cateva kilograme?  Ei bine, in cazul asta trebuie sa ai grija mare la poftele alimentare care or sa apara pe parcursul dietei. Iata cateva modalitati prin care iti poti infrana poftele si prin care vei reusi sa slabesti atat cat iti propui.


Fa o lista de cumparaturi


Inainte de a merge la cumparaturi, fa-ti o lista clara de alimente de la care sa nu deviezi sub nicio forma. Evita raioanele cu dulciuri si gustari calorice pentru a evita sa-ti declansezi senzatia de pofta. Fara sa vrei vei cadea tentatiei de a cumpara macar o ciocolata... mica.


Ascunde dulciurile sau arunca-le


Daca in casa ta mai exista dulciuri sau alte alimente care pot pune in pericol ducerea la bun sfarsit a planurilor tale, roaga un membru al familiei sa  le ascunda.Daca in schimb locuiesti singura, arunca direct in cosul de gunoi toate produsele care iti pot stimula apetitul alimentar. In acest fel,  vei trece mai usor prin perioada dietei. De asemenea, evita sa ai in casa orice produs alimentar care te indeamna la mancat atunci cand te uiti la televizor: biscuiti, chipsuri, alune, seminte etc.


Dormi


Atunci cand simti ca iti este pofta de un aliment caloric, inchide usa la bucatarie, trage jaluzelele, stinge lumina , dormi si energizeaza-te. Cand te vei trezi, te vei simti mai bine, iar pofta alimentara va disparea.


Gaseste-ti o ocupatie


Uita-te la un film, mergi in parc, fa sport sau intalneste-te cu prietenii pentru diverse jocuri (evita restaurantele sau barurile pentru ca tentatiile vor fi la tot pasul). Cu cat vei petrece singura mai mult timp,  cu atat te vei simti mai tentata sa dai buzna in frigider.


Nu uita ca sa iti invingi poftele alimentare nu inseamna asa nu te hranesti intr-un mod sanatos, ci doar sa renunti la alimentele care dauneaza siluetei tale.


Spala-te pe dinti


S-a constatat faptul ca dupa ce se spala pe dinti, multi oameni incearca sa nu mai manance nimic datorita senzatiei de curatenie si prospetime pe care o au. Atunci cand iti este pofta de ceva, mergi repede la baie si spala-te pe dinti. Eventual utilizeaza si ata dentara sau apa de gura .


Degusta


O data la cateva zile, rasfata-te si permite-ti sa trisezi putin gustand un aliment nepermis in dieta dar care iti place la nebunie. Totusi  incearca nu consumi o cantitate foarte mare, ci doar sa degusti, pentru ca la final vei regreta.

Sursa foto : oprah.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare