Dieta si nutritie

#fibre #dieta #dieta slabit #dieta fibre

Cum maresti cantitatea de fibre din dieta ca sa slabesti rapid

Una dintre cele mai grave capcane ale dietelor moderne pe care le incercam zi de zi este tocmai lipsa fibrelor care desi necesare, nu fac parte intotdeauna din meniurile recomandate de specialistii in ale alimentatiei si dietei.

De ce sunt importante fibrele?

Ca si componente nedigestibile din mancare, fibrele ne vor ajuta sa scadem in greutate, sa scadem nivelul colesterolului rau, sa stabilizam nivelul zaharurilor din sange dar si sa ne pastram sanatatea colonului. De aceea, fibrele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a oricaruia dintre noi. In cazul in care ai dificultati in a aprecia exact de unde si in ce mod iti poti asigura necesarul zilnic de 25-30 de grame de fibre, iata cateva sfaturi practice:

Sfatul1. Incepe-ti fiecare zi cu o masa constituita din cereale bogate in fibre. Aceasta este o metoda simpla si eficace de a consuma un minim de 9 grame de fibre din portia zilnica.

Sfatul2. Mananca intotdeauna la dejun macar un fruct sau o leguma intreaga. O salata este o metoda de asemenea eficienta de a acumula fibre.

Sfatul3. Mananca intotdeauna si cojile fructelor. Acestea contin fibre in abundenta deci, n coji niciodata merele, nectarinele sau perele inainte de a le manca. De asemenea, poti incerca acelasi lucru si cu cartofii care, necuratati contin fibrele atat de necesare. O metoda de a consuma cartofii cu coaja este cea de a-i coace in cuptorul clasic sau cu microunde dupa ce in prealabil i-ai spalat bine.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare