Dieta si nutritie

#supliment alimentar #proprietati spirulina #dieta #nutritie #spirulina

Cum introducem spirulina in alimentatie?

Spirulina, cel mai vechi super aliment incepe usor dar sigur sa capete din nou popularitate. Odata cu cresterea interesului pentru schimbarea obiceiurilor alimentare haotice specifice erei in care traim, spirulina revine in centrul atentiei pe post de super-aliment, recomandat de nutritionisti si de cei interesati de o viata sanatoasa.

 

Spirulina, o micro-alga de culoare verde albastruie exista de milioane de ani, de unde si titlul de cel mai vechi super aliment. Multumita formei in care aceasta se prezinta, spirulina ofera o imensa libertate in ceea ce priveste modul de preparare si introducerea in alimentatie.

Indiferent ca este sub forma de capsule concentrate sau pulbere, consumul de spirulina este benefic pentru sanatate. Puteti cumpara spirulina de la magazinele naturiste sau o puteti comanda online de la magazinele cu produse bio dedicate, cum ar fi magazinul online Bioportal.ro. In magazin sunt disponibile peste 30 de produse, capsule si pulbere, cu preturi incepand de la 12,73 lei .

Cum e mai bine pentru consum: spirulina pudra sau capsule?

Spirulina capsule este cea mai simpla metoda de a profita de incredibilele calitati nutritionale ale micro-algei. Capsulele contin extract concentrat de spirulina in cantitati greu de introdus in mod natural in alimentatie. De asemenea, un alt avantaj al capsulelor este faptul ca se pot administra fara a simiti gustul specific de alga.

Gustul spirulinei poate fi considerat atat un inconvenient cat si un avantaj, in functie de preferintele gastronomice. Cei obisnuiti cu bucataria asiatica spre exemplu, unde algele sunt un ingredient comun, vor tolera si chiar aprecia gustul acestui superaliment.

Spirulina - perfecta pentru orice tip de dieta

Daca preferati sa introduceti spirulina direct in alimentatie, optiunile sunt aproape infinite. Disponibil sub forma de praf, acest superaliment poate fi strecurat fara probleme in aproape orice tip de preparat: salate, mancaruri, sucuri si nu in ultimul rand smoothie-uri.

Si cum smoothie-urile nu ar trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa, va propunem sa incercati o reteta delicioasa de smoothie cu spirulina.

Reteta Smoothie delicios cu spirulina, banane si afine (portie – 1 pahar)

  • 1 pahar de afine inghetate
  • 1 banana coapta
  • 1 cana de baby spanac
  • 1 cana de salata kale
  • ¾ cana de lapte de migdale
  • 1 lingura de seminte chia
  • 1 lingurita de spirulina pudra

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza bine. Si iata cum in doar cateva minute ati obtinut un mic dejun delicios si nutritiv.

Tu ai incercat spirulina? Cum ti s-a parut?

Spune-ne parerea ta si viziteaza magazinul online Bioportal.ro daca iti doresti sa consumi produse benefice pentru sanatate, cum ar fi spirulina.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare