Dieta si nutritie

#antioxidanti #legume #ciocolata neagra #alimente

Cele mai puternice alimente

Afinele, merele, pestele, varza, usturoiul sau ciocolata neagra sunt alimente extrem de benefice pentru organismul uman. Contin cantitati importante de fibre, antioxidanti si substante chimice naturale care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.
 

Avocado


Fructele de avocado sunt bogate in grasimi monosaturate . Aceste greasimi reduc riscul de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet. Ajuta la regenerarea tesurturilor si a sangelui si stabilizeaza nivelul de zahar din sange.

De asemenea, avocado este bogat in fibre. Este o sursa importanta de luteina, un antioxidant benefic pentru sanatatea ochilor si a pielii.
 

Mere


Merele contin cantitati importante de antioxidanti, care protejeaza celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Astfel, merele protejeaza organismul uman de cancer si afectiuni cardiovasculare.

Merele contin si fibre care ajuta digestia.
 

Afine


Afinele contin cantitati mari de antioxidanti, in special antocianine. Acesti antioxidanti imbunatatesc vederea si functia creierului. De asemenea, afinele lupta impotriva imbatranirii.

Afinele reduc inflamatiile, lupta impotriva unor afectiuni precum Alzheimer, Parkinson sau diabet.
 

Varza
 

Varza contine anumite substante chimice naturale care reduc riscul cancerului. Consumul saptamanal de varza reduce si riscul de cancer de colon. Varza stimuleaza sistemul imunitar, distruge bacteriile si virusii si purifica sangele.

Varza rosie contine si antioxidanti puternici, care protejeaza organismul.
 

Peste


Consumul de peste reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare, cancer, Alzheimer, infarct, diabet sau artrita. Acizii grasi din peste lupta si impotriva depresiei.

Medicii recomanda consumul a cel putin 2 - 3 portii de peste pe saptamana. Este indicat in special consumul de somon, hering si sardine. Aceste specii de peste contin cele mai mari cantitati de acizi grasi omega 3.

Evita varietatile de peste care contin mercur, precum rechin, macrou sau ton.
 

Usturoi


Usturoiul ajuta la reducere nivelului de colesterol si trigliceride din sange si previne aparitia cheagurilor de sange.

Consumul zilnic a 2 - 3 catei de usturoi reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, usturoiul este unul dintre principalele alimente care lupta impotriva cancerului.

Usturoiul ajuta si la purificarea sangelui si la eliminarea metalelor grele din organism. Are proprietati antibacteriene si antivirale, stimuleaza rezistenta la stres, infectii si raceli.
 

Ciuperci


Ciupercile au efecte puternice asupra sistemului imunitar. Previn si trateaza cancerul, afectiunile virale, tensiunea arteriala si colesterolul.

In Asia, ciupercile sunt folosite ca tratament adjuvant in tratarea cancerului. Reduc efectele toxice ale chimioterapiei si radiatiilor si ajuta la reducerea tumorilor.
 

Migdale


Migdalele contin cantitati importante de fibre si grasimi monosaturate, care ajuta la reducerea colesterolului. Consumul zilnic de migdale reduce si riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare.

Consumate in cantitati mici, migdalele stimuleaza digestia si ajuta in curele de slabire.
 

Ciocolata neagra


Ciocolata neagra contine cantitati importante de antioxidanti, care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Ciocolata neagra are mai putine calorii decat alte tipuri de dulciuri. Consumata in cantitati moderate, reduce nivelul de colesterol si previne formarea de cheaguri de sange.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare