Dieta si nutritie

#diete rapide #diete slabit #diete

Cele mai bune diete de slabit: top 6 diete cu efect rapid

Daca ai tot fost dezamagita pana acum de curele pe care le-ai urmat, este cazul sa parcurgi lista cu cele mai bune diete de slabit. Consulta planul alimentar al fiecareia, apoi decide care dintre acestea ti se potriveste cel mai mult. Principalele lor beneficii sunt slabirea rapida si stimularea metabolismului. Uita de promisiunea "voi incepe de maine o dieta" si fa primul pas catre obtinerea siluetei dorite chiar de acum.

1. Dieta cu lamaie, printre cele mai bune diete de slabit

Dieta cu lamaie mai este cunoscuta si sub denumirea de dieta cu sirop de artar si lamaie, dieta cu limonada ori celebrul Master Cleanse pe care l-a urmat cu determinare chiar Beyonce. Vedeta a slabit 10 kilograme pentru rolul din pelicula "Dreamgirls", motiv pentru care acest regim a devenit unul extrem de popular. Nu degeaba se numara printre cele mai bune diete de slabit de pe Sanatateafemeilor.ro.

Desi cura este mai dura, efectele sunt rapide. O poti urma intre 3 si 10 zile, in functie de kilogramele pe care vrei sa le dai jos, timp in care nu ai voie sa consumi alimente solide. In aceasta perioada trebuie sa te axezi pe o bautura preparata din: doua linguri de suc de lamaie, doua linguri de sirop de artar, apa plata ( un pahar), un praf de piper cayenne. Dupa cele trei zile, poti introduce, treptat, smoothie-uri de fructe si legume, sucuri si shake-uri.

2. Dieta japoneza cu banane te ajuta sa slabesti fara efort

Bananele sunt foarte satioase si iti vor oferi doza zilnica de energie, fiind un adevarat aliat intr-o dieta de slabit. Dupa cum sugereaza si denumirea, cel care a pus bazele curei este un japonez - nutritionistul Watanabe.

Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de beneficiile uneia dintre cele mai bune diete de slabit este sa consumi banane. Incepe ziua cu un pahar de apa si cu una ori doua banane. La celelalte mese ale zilei ai voie sa consumi diferite alimente atat timp cat se afla pe lista celor sanatoase. Asadar, fara fast-food si dulciuri, altfel nu vei obtine rezultatele dorite la finalul dietei. De asemenea, banana va fi si principala gustare dintre mese.

3. Dieta militara - o metoda stricta, dar cu rezultate rapide

Printe cele mai bune diete de slabit de pe Manager.ro se numara dieta militara. In cele trei zile cat dureaza vei slabi cat altii in 10. Principalul efect al acesteia il reprezinta imbunatatirea metabolismului. Practic, iti va invata corpul sa arda singur caloriile consumate fara sa mai depui efort fizic. Secretul curei consta in alimentatie: grasimi sanatoase, carbohidrati si proteine.

Ziua se incepe cu o cana de ceai ori o ceasca de cafea, o felie de paine de cereale si fructe. La pranz ai voie sa consumi oua fierte ori salata de ton, iar seara te poti delecta cu o salata mai consistenta si chiar cu o cupa de inghetata de vanilie.

4. Dieta cu fasole neagra, pe lista celor mai bune diete de slabit

Din topul celor mai bune diete de slabit nu avea cum sa lipseasca dieta cu fasole neagra. Aceasta incepe sa prinda din ce in ce mai bine peste hotare, atat printre vedete, cat si printre femeile obisnuite, asa ca poti sa ai incredere in rezultatele pe care le promite.

Principalele reguli ale acestei cure constau in consumarea zilnica a 200 g de fasole neagra, gatita intr-un mod sanatos. Mananca la micul dejun cereale cu lapte, la pranz poti sa consumi supe creme ori salate, iar la cina mizeaza pe salatele de cruditati. Cel mai bine este sa consumi fasolea neagra la pranz, pentru ca atunci va fi mai bine asimilata in organism.

Ce mai ai voie sa consumi pe parcursul dietei: carne slaba, orez brun, cartofi dulci, dulciuri cu indulcitori naturali in compozitie si branzeturi sarace in grasimi.

5. Dieta cu patrunjel, ieftina si eficienta

Alta cura care promite rezultate rapide este dieta cu patrunjel. Aceasta planta este bogata in fibre, vitamine si minerale, dar saraca in calorii, ceea ce o transforma intr-un aliat de baza in lupta dusa impotriva kilogramelor in plus.

Dieta cu patrunjel dureaza cinci zile, perioada in care trebuie sa pui accent pe multe salate, in care patrunjelul sa fie vedeta culinara. 

Iata o reteta de salata care nu ar trebui sa iti lipseasca in niciuna dintre cele cinci zile de pe masa!

  • 100 g de patrunjel;
  • doua linguri de suc de lamaie proaspat stors;
  • doua linguri de coaja de lamaie razuita;
  • doua linguri de ulei vegetal;
  • trei linguri de seminte de susan;
  • o lingurita de miere;
  • piper proaspat macinat;
  • sare.

Aceasta dieta te va ajuta sa slabesti in jur de 2-3 kilograme in doar 5 zile.

6. Dieta fulger contine meniul pentru o talie perfecta

Daca esti in cautarea celor mai bune diete de slabit, atunci trebuie sa treci pe lista ta si dieta fulger. Acest regim alimentar este calea rapida catre o talie de vis. Te poate ajuta in doar o saptamana sa scapi de colaceii inestetici din jurul abdomenului.

Introdu in alimentatia ta semintele de in, care au continut ridicat de fibre, ouale fierte, iaurtul, pestele la gratar, castraveti, spanac, banane si portocale. Nu uita sa bei multa apa in aceasta perioada. Daca nu obisnuiai deja sa consumi ceai verde, ar trebui sa o faci de acum incolo. Nu te va ajuta doar sa scapi de kilogramele nedorite, ci si sa ai o piele mai frumoasa si mai sanatoasa.

Salveaza lista cu cele mai bune diete de slabit si alege-o pe cea care se pliaza cel mai bine pe stilul tau de viata, dar si pe nevoile tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare