Dieta si nutritie

#probleme digestie #probleme ficat #probleme stomac #digestie

Ce organ iti este afectat, in functie de disconfortul creat

Cand vorbim depre disconfort gastrointestinal, mai multe organ sunt implicate. Ca sa-ti dai seama care este, de fapt, problema, observa cum reactioneaza organismul tau la ingerarea diferitelor tipuri de alimente. Atentie insa! Nu consuma niciodata la aceeasi masa si fructe, si carne, si lactate!

Iata ce sa ai in vedere:

  • Disconfortul care apare dupa ce mananci fructe si legume este semn ca organismul tau digera greu zaharurile, ceea ce inseamna ca este afectat pancreasul.
  • Daca ai probleme dupa ce mananci alimente grase, precum nuci, avocado, masline si lactate grase, inseamna ca iti este afectat ficatul.
  • Daca ai probleme in a digera hrana cu aport mare de proteine complexe, precum carne, lactate, oua, totul incepe de la eliminarea sucurilor gastrice, deci iti este afectat stomacul.
  • Daca ai tranzitul intestinal greoi, inseamna ca nu elimini complet deseurile rezultate in urma digestiei, si ai probleme cu intestinul si colonul.

Sursa foto: unica.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului