Dieta si nutritie

# calorii alimente #calorii #alimentatie #dieta #calorii zilnice #necesar de calorii #aport caloric

Care este necesarul tau zilnic de calorii? Alege in functie de job si regiune!

In medie, aportul caloric zilnic al unei persoane este de 2000 de calorii. Se presupune ca micul dejun, pranzul si cina iti asigura doua treimi din necesar, restul fiind completat de gustari. Totusi, exista profesii si regiuni pe glob in care media calorica a meselor este depasita constant. Iata care sunt acestea!

Sofer de camion

Soferii profesionisti se dovedesc consumatori de calibru atunci cand vine vorba despre caloriile introduse zilnic in organism. Distantele lungi parcurse pe fiecare traseu nu le permit sa urmeze un regim alimentar strict. Astfel, fripturile suculente, ciorbele grase, mititeii si gustarile rontaite la volan isi pun amprenta decisiv asupra lor.

Soldat profesionist

Nivelul de efort fizic in timpul instructiei ridica si cota minimului de calorii necesar unei persoane. Astfel, in marina americana, portiile pentru soldati sunt reglate la 4000 calorii.

Acestea sunt compuse atat din fructe si legume, cat si din produse semipreparate, concentrate sau bauturi energizante. Adaptarea la viata de civil nu se dovedeste insa dificila. Statisticile efectuate de nutritionistii din Statele Unite arata ca majoritatea veteranilor razboiului din Irak au revenit la o alimentatie care nu depaseste 2100 calorii/zi.

Angajat corporatist

Pentru multi dintre salariatii companiilor mari, programul incarcat de munca nu permite luarea unor mese decente in timpul zilei. Cu toate acestea, doua sendvisuri mari, o cafea, o bautura racoritoare, o portie de cartofi prajiti si una de aripioare picante, plus trei batoane energizante ajung doar la 1900 calorii. Destul de bine, cu conditia ca acasa sa nu mai servesti o cina incarcata.

Pilot de vanatoare

Pilotii avioanelor de vanatoare si cei selectionati in progamul spatial al NASA au parte de un surplus de 700 de calorii peste media generala. Cu toate acestea, nu sunt in pericol de sa-si piarda silueta datorita efortului depus in timpul zborurilor si al antrenamentelor.

Afacerist in Yemen

Te-ai hotarat sa iti muti afacerea in Yemen? Asteapta-te sa adaugi inca 1200 de calorii peste medie. Mesele dese, consumul unor fructe exotice cu un aport nutritiv ridicat, ceaiurile si cafeaua iti vor duce cota zilnica de calorii la aproximativ 3200. Cu toate acestea, nu vei adauga kilograme in plus, acestea fiind pierdute in climatul foarte cald din tara araba.

Sursa foto: dirtyandthirty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare