Dieta & Nutritie

#beneficii usturoi #usturoi verde #alimente de primavara

Beneficiile consumului de usturoi verde

Cand usturoiul verde apare in piete atunci stii ca a venit si primavara. Cules inainte de maturitate, usturoiul verde are un gust placut si o serie de beneficii pentru organism. Este esential pentru detoxifierea de primavara.

Usturoiul verde este una dintre alimentele de primavara, foarte cautate in acest sezon. Are o aroma si un gust placut, fiind ideal in salate, sandwich-uri, paste sau carne la gratar.

Ca si usturoiul matur, usturoiul verde este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru organismul uman. Are proprietati antimicrobiene, antibacteriene, antifungice si antivirale. Intareste sistemul imunitar si imbunatateste calitatea sangelui, in special daca este consumat in stare cruda.
 

Ce contine usturoiul verde


Usturoiul verde este bogat in sulf, care imbunatateste circulatia sangelui si purifica organismul. Usturoiul verde este o sursa importanta de calciu, fosfor, mangan si seleniu. Este bogat si in vitaminele C si B6.
 

Beneficiile usturoiului verde


Usturoiul verde ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor, combate afectiunile digestive, reduce riscul de astm si ajuta la dezvoltarea florei intestinale. De asemenea, elimina factorii nocivi care cauzeaza deranjamente stomacale, gripe, raceli si alte afectiuni degenrative. Are un rol esential in intarirea sistemului imunitar.

Usturoiul verde incalzeste organismul, stimuleaza circulatia sangelui, elimina toxinele din sange si organism si regleaza digestia. Pulpa de usturoi verde poate fi aplicata direct pe rani, pentru a reduce umflaturile si pentru a preveni infectiile.

Usturoiul verde contribuie la prevenirea si tratarea si altor afectiuni severe precum cancerul, afectiunile cardiace, hipertensiunea sau infectiile. De asemenea, este benefic pentru impotenta.

Una dintre principalele calitati ale usturoiul verde este ca previne gripele si racelile. Consumat in stare proaspata si cruda, usturoiul verde contine alicina, o substanta activa extrem de puternica, care actioneaza ca un antibiotic.

Usturoiul verde reduce colesterolul si subtiaza sangele, ceea ce ajuta la prevenirea infarctului, hipertensiunii si afectiunilor cardiace. Astfel, usturoiul verde este esential pentru inima si sistemul circulator.

Usturoiul verde blocheaza cresterea celulelor canceroase, fiind de mare ajutor in special pentru cancerele de colon si stomac.

Este si o sursa importanta de antioxidanti, care previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Previne imbataranirea prematura si reduce riscul de cancer.
 

Reclama in inchide in secunde

×

Cum sa consumi mai mult usturoi verde


Sezonul usturoiului verde tine doar cateva saptamani, la inceputul primaverii, astfel ca este foarte important sa profiti la maxim de aceasta perioada. Usturoiul verde poate fi consumat ca atare, proaspat in diverse salate si sandwich-uri, dar si in mancaruri la cuptor sau supe.

Cel mai bine este insa sa il consumi crud, pentru a beneficia de toate substante nutritive pe care le contine. Il poti consuma si cu fasole, hummus si alte sosuri. In combinatie cu ceapa verde, vei obtine un cocktail sanatos de vitamine si minerale.
 

  •   2012-04-02
  •   3665 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Procedurile de revizie la nivelul sanilor

Expertul Acasa.ro, dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Cum slabim rapid si ieftin toamna asta?

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Mierea si frumusetea din antichitate pana in prezent!

Pune o intrebare