Dieta si nutritie

#anghinare #plante medicinale #ceai de anghinare #ceai plante medicinale

Beneficiile ceaiului de anghinare

Ceaiurile din plante sunt cunoscute pentru beneficiile si proprietatile curative asupra organismului uman. Ceaiul de anghinare este unul dintre cele mai eficiente, ideal pentru consumul zilnic.

Anghinarea este o leguma populara in special in sudul Europei. Are un continut mare de vitamine si minerale si poate fi consumata oricand. Este sursa importanta si de carbohidrati, proteine si antioxidanti.

Proprietatile sale curative se datoreaza in special unei substante active care sa gasese in anhinare. Cinarina este un tip de potasiu, foarte puternic, care are numeroase beneficii pentru organismul uman.
 

Ce este ceaiul de anghinare


Ceaiul de anghinare este produs din leguma cu acelasi nume. Este un ceai foarte sanatos, cu o cantitate mare de vitamine si minerale. Nu contine cofeina, are un gust dulce si o aroma placuta.
 

Care sunt beneficiile ceaiului de anghinare


Ceaiul de anghinare intareste sistemul imunitar si previne infectiile si alte afectiuni. Este util si in prevenirea si tratarea infectiilor fierii, rinichilor si ficatului. Are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii .

Florile de anghinare contin cantitati impresionante de antioxidanti si lupta impotriva a numeroase tipuri de cancer. Consumul regulat de ceai de anghinare ajuta la tonifierea musculaturii si la mentinea unui tonus fizic sanatos.

Ceaiul de anghinare poate fi folosit impreuna cu alte medicamente pentru tratarea hepatitiei. De asemenea, este utila si in prevenirea defectelor de nastere.

Ceaiul de anghinare este bun si pentru ficat, accelerand eliminarea colesterolului si a toxinelor. Functionarea corecta a ficatului previne numeroase afectiuni severe. Deoarece este benefic pentru ficat, ceaiul de anghinare reduce si efectele nocive ale alcoolului.

Persoanele care sufera de diabet pot consuma ceai neindulcit de anghinare. Acest ceai reduce si stabilieaza nivelul de zahar din sange .

Ceaiul de anghinare este util si in tratarea indigestiilor. Facilitateaza secretia de sucuri digestive si stimuleaza apetitul alimentar. Trateaza si alte probleme gastrointestinale precum greata, voma, diareea, constipatia, arsurile stomacale, balonarea sau durerile stomacale.

Afectiunile cardiovasculare precum arteroscleroza pot fi prevenite prin consumul de ceai de anghinare, deoarece ajuta la reducerea colesterolului.

Ceaiul de anghinare este indicat si persoanelor care vor sa slabeasca. Reduce excesul de grasime din organims si confera satietate. Este un diuretic natural si faciliteaza eliminarea uree. Previne si retentia de apa.

De asemenea, ceaiul de anghinare este indicat si pentru tratarea tenului. Prin consumul regulat de ceai de anghinare, tenul devine mai luminos si mai sanatos.
 

Cum sa prepari ceai de anghinare


Ceaiul de anghinare este simplu de facut si nu necesita mult timp. Pentru acest ceai ai nevoie de apa si anghinare.

Atunci cand gatesti cu anghinare, pastreaza frunzele tari. Acestea contin multe vitamine si minerale si pot fi folosite pentru ceai. Fierbe 15 frunze de anghinare in doua cani cu apa, timp de 5 - 10 minute. Strecoara lichidul intr-o cana. Este indicat sa consumi doua cani de ceai zilnic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare