Dieta si nutritie

#sanatate #alimente sanatoase #dieta si nutritie #beneficii porumb

Beneficii ale consumului de porumb

Porumbul este un aliment delicios, cu un continut ridicat de vitamine, dar mai ales antioxidanti si fibre. Consumul de porumb este deosebit de important pentru o buna functionare a digestiei, pentru a mentine sub control nivelul colesterolului, dar si pentru a asimila mai mult acid folic in timpul sarcinii.

Descopera mai multe detalii despre beneficiile consumului de porumb.

Imbunatateste digestia

Porumbul este un aliment care contine foarte multe fibre si care are, astfel, un beneficiu foarte mare la nivelul digestiei.

Este suficient sa consumi un porumb (fiert sau copt) in fiecare zi pentru a preveni constipatia, hemoroizii si chiar cancerul de colon.

Iti asigura aportul de minerale

Desi putina lume stie, boabele de porumb contin foarte multi antioxidanti. Mai exact, porumbul are in compozitia sa magneziu, fier, cupru si fosfor. Toate aceste minerale sunt de mare ajutor in intarirea sistemului osos, iar in plus stimuleaza buna functionare a rinichilor.

Imbunatateste aspectul pielii

Porumbul contine antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura. Cu cat vei consuma mai multi antioxidanti, cu atat pielea ta se va mentine intr-o forma cat mai buna. Mai mult decat atat, amidonul de porumb este un ingredient excelent pentru a calma iritatiile pielii si eruptiile cutanate.

Previne anemia

Anemia este o afectiune in care celulele rosii sunt reduse considerabil din cauza lipsei de fier. Pentru ca porumbul are acest mineral in compozitia sa, din belsug, consumul alimentului regleaza nivelul de celule rosii din sange. In plus, tot pentru a trata anemia, poti consuma porumbul datorita continutului de vitamina B si acid folic.

Mentine colesterolul la un nivel bun

Daca pana in urma cu cativa ani colesterolul era o problema cu care se confruntau in special persoanele in varsta, acum chiar si rezultatele analizelor celor mai tineri reprezinta un semnal de alarma in acest sens. Vestea buna este ca persoanele care consuma boabe de porumb sunt protejate de colesterolul rau, provocat de un aport prea mare de grasimi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare