Dieta si nutritie

#bauturi carbogazoase #bauturi #cancer #obezitate #diabet

Bauturile carbogazoase pot cauza cancer

Noi cercetari arata ca exista o legatura intre consumul de si cancer. Este cunoscut faptul ca aceste bauturi contribuie la obezitate si la alte boli precum diabet sau afectiuni cardiovasculare . De asemenea, consumul de bauturi carbogazoase in copilarie, creste riscul de osteoporoza la maturitate. Cele mai noi studii arata insa si faptul ca fosfatii din aceste bauturi cresc riscul de cancer .

Fosforul este un nutrient esential, care face parte din dieta zilnica a oamenilor. Se gaseste in produsele lactate, in carne, peste si legume. Folosirea fosfatilor in bauturile carbogazoase sau alimente procesate poate deveni un lucru daunator.

Cantitatea folosita in aceste produse este mult decat este necesar pentru dieta umana. In zilele noastre, o persoana adulta consuma aproape de trei ori mai mult cantitatea recomandata de fosfor. Aceste cantitati declanseaza diverse tipuri de cancer de piele.

Consumul unei singure doze de sucuri acidulate in fiecare zi creste riscul de atac de inima sau infarct cu aproape 50%, fata de cei care nu consuma deloc astfel de bauturi. De asemenea, chimicalele folosite pentru a produce caramelul din bauturile carbogazoase pot cauza cancer.

Exista si o legatura stransa intre bauturile carbogazoase si cancerul pancreatic. Zaharul din aceste bauturi creste nivelul de insulina din organism, ceea ce duce la dezvoltarea de celule canceroase in pancreas, care produce insulina.

Tot in aceste produse se gasesc si cantitati importante de aspartam. Aspartamul este un indulcitor artificial, deci un produs chimic, care poate provoca o serie de afectiuni grave precum depresie, diabet sau cancer.

O alta substanta daunatoare pentru oameni care se gaseste in bauturile carbogazoase este benzenul. Acesta substanta chimica este rezultatul reactiei intre vitamina C si benzoatul de sodiu sau potasiu.

Benzenul este astfel asociat cu cancerul, fiind eliberat de emisiile vehiculelor si la arderea carbunilor sau a uleiului. Aceasta substanta este folosita intensiv in industrii care produc chimicale, vopseluri, detergenti, fibre sintetice sau materiale din plastic.

Benzenul este astfel o substanta cancerigena, care creste riscul de si afecteaza placenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului