Bananele, izvor de sanatate pentru intregul corp

Dieta si nutritie

#sanatate #banane #fructe #alimentatie #dieta #prprietati banane #beneficii banane

Bananele, izvor de sanatate pentru intregul corp

Bananele sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai indragite fructe din lume, iar lumea le consuma in principiu datorita gustului dulce si aromat. Insa bananele sunt mult mai mult decat niste simple fructe gustoase, ele reprezinta o mina de aur pentru organism. Afla care sunt uimitoarele beneficii ale bananelor pentru sanatate si iti vei schimba pentru totdeauna parerea despre aromatele fructe!
 

Aportul nutritional al bananelor

O singura banana are capacitatea de a-ti furniza doza de energie necesara pentru 45 de minute de antrenament fizic. In plus, iti hraneste organismul mai bine ca orice alt supliment alimentar din comert. Te intrebi de ce? Ei bine, in pulpa consistenta a bananei sunt stocate rezerve importante de:

  • potasiu
  • fibre alimentare
  • vitamina C
  • vitamina B6
  • acid folic
  • riboflavina
  • proteine
  • fier
  • mangan

Consumate in mod regulat, in cantitati rezonabile, bananele au doar beneficii pentru sanatatea ta. Iata doar cateva dintre ele:

Iti imbunatatesc starea de spirit

De fiecare data cand esti stresat sau ai stari depresive, este bine sa consumi banane. Bogate in triptofan, o proteina pe care organismul o transforma in serotonina, bananele au capacitatea de a-ti conferi o stare de bine, de a te inveseli.

Combat anemia

Te simti lipsit de energie si anemic? Mananca banane! Cu un continut ridicat de fier, bananele vor completa deficitul de substanta minerala, iar tu vei avea energie sa-ti duci activitatile cotidiene la bun sfarsit. Bananele sunt recomandate si femeilor insarcinate, care vor sa previna anemia.

Iti regleaza tensiunea arteriala

Oricat de surprinzator ar parea, banana constituie un remediu naturist excelent pentru scaderea tensiunii arteriale si prevenirea bolilor cardiovasculare. Substanta minune din banane este potasiul, care reduce nivelul de sodiu si mentine tensiunea arteriala la un nivel optim.

Combat retentia hidrica

Obisnuiesti sa retii apa in tesuturi, iar silueta ta este "pufoasa"? Consuma in mod reglat banane si vei reusi incet, incet sa elimini surplusul de apa. Acest fapt te va ajuta sa estompezi aspectul celulitei si sa obtii un trup mai tonifiat.

Sporesc activitatea intelectuala

Bananele au capacitatea de a spor activitatea intelectuala in perioadele solicitante. Astfel, daca le consumi zilnic, te vei concentra mai bine si vei retine mai usor informatiile noi.

In plus, bananele iti hranesc sistemul osos, regleaza tranzitul intestinal si au proprietati antioxidante, deci te feresc de cancer. Tu ai mancat azi banane?

Sursa foto: vitav.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare