Afectiunile digestive sunt des intalnite in aceasta perioada printre turistii de pe Litoral. Caldura in care sunt tinute alimente, prelucrarea lor termica incorecta, dar si igiena necorespunzatoare sunt principalele cauze care pot strica vacanta!
„Multe persoane mananca nespalate pe maini, lucru care poate duce la declansarea unei enterocolite. In plus, se cumpara tot felul de alimente de la comerciantii ambulanti, care au fost tinute in soare mult timp, lucru periculos pentru sanatate. De asemenea, mici si carnatii nu sunt recomandati pentru ca prin prepararea lor insuficienta pot aparea diverse afectiuni digestive”, afirma dr. Andrei Laslau pentru kfetele.ro.
Pentru mentinerea siluetei se pot consuma urmatoarele alimente. „La micul dejun se poate consuma un ou fiert cu o bucata de branza sau o felie de paine cu putin unt, o salata din rosii si castraveti sau un iaurt simplu. Pe plaja este important sa se consume doi litri de apa sau ceaiuri caldute, in niciun caz alcool in exces. Pranzul poate consta intr-o ciorba de pui a la grec sau intr-o felie, doua de carne slaba preparata la gratar cu o salata si cu un pahar de vin, iar pe seara peste”, adauga medicul specialist chirurgie generala.
Sursa foto: ultimatehawaiivacations.com