Dieta si nutritie

#acizi grasi #tonicitate #toxine #lactate #carne #apa #hidratare #legume #fructe #epiderma #piele #alimente

Alimentele necesare pentru o piele frumoasa

Alimentatia sanatoasa este conditia numarul 1 pentru o piele frumoasa. O mare parte dintre problemele pielii pot fi legate de carentele nutritionale sau dimpotriva de un surplus de elemente nocive care circula in sange.

 

Pielea este un organ ca toate celelalte care are nevoie de substante nutritive pentru a functiona in deplina sanatate. O epiderma sanatoasa presupune un aport suficient de class ="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/oligo" title="oligo">oligo -elemente, vitamine si acizi grasi esentiali.

Iata alimentele de care aveti nevoie pentru a te bucura de o piele frumoasa, pe o lunga perioada de timp.

Fructe si legume, pentru stralucire

Bogate in apa, vitamina C, betacaroten si antioxidanti, fructele contribuie la stralucirea si elasticitatea pielii. Pentru vitamina C, care stimuleaza formarea colagenului, alegeti fructe exotice precum portocalele sau kiwi, dar si lamaile, capsunile, merele etc.

Fructele de kiwi au un efect benefic asupra pielii, fiind una din cele mai bogate surse naturale de vitamina C. Aceasta substanta necesara functionarii corespunzatoare a organismului, previne deteriorarea pielii si intarzie procesul de imbatranire.

De asemenea, legumele joaca un rol important in sanatatea pielii , astfel rosiile sunt importante in alimentatie deoarece contin antioxidanti cum sunt: betacarotenul, licopenul si vitamina C. Medicii recomanda includerea in alimentatie a rosiilor pentru ca nutrientii continuti actioneaza impotriva efectelor nocive produse de soare. Daca adaugi cativa catei de usturoi in mancare, iti vei proteja pielea de infectii, insa retine faptul ca efectele acestuia sunt mai puternice daca il mananci crud.

Uleiuri vegetale, pentru suplete

Acizii grasi esentiali pe care uleiurile ii contin favorizeaza intretinerea si reinoirea celulara. Acestia asigura o hidratare corespunzatoare pentru ca ingroasa peretii celulelor. In ceea ce priveste tesuturile are rol de lubrifiant, limitand astfel pierderea de apa din piele si deci uscarea cutanata. Vitamina E, extrem de prezenta in uleiuri, detine aceasta proprietate, aceea de a preveni uscarea pielii.

De exemplu, uleiul din samburi de struguri este una dintre cele mai bogate surse de acid linoleic, o grasime esentiala care ajuta la vindecarea pielii distruse si contine un puternic antioxidant care poate preveni daunele produse de soare.

Produse lactate, carne si oua, pentru tonicitate

Aceasta familie de alimente cpnstituie o buna sursa de vitamina A, B5, B6 si B8 ceea ce ajuta la intretinerea calitatii pielii, implicit la rezistenta si tonicitatea ei. Cand vine vorba de sanatatea pielii, elementul de baza este vitamina A, continuta in general in majoritatea lactatelor. De asemenea, consumul de carne de peste este recomandat de cel putin doua ori pe sapatamana. De exemplu, substantele nutritive continute pastreaza tonicitatea pielii si previne inflamatiile asociate bolilor de piele.


Apa, pentru rezistenta

Apa consumata in cantitate suficienta permite corpului sa elimine toxinele. Debarasata astfel de „deseuri organice”, pielea lupta eficient impotriva agresiunilor din mediul exterior precum poluarea, razele ultraviolete, fumul tigarilor etc.

Important este sa te hidratezi periodic si sa bei din cand in cand cate un pahar cu apa, pentru a ajunge la cel putin 1,5 l de apa pe zi.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului