Dieta si nutritie

#transpiratie #alimente #alimentatie #dieta #miros neplacut #agravare miros

Alimente care agraveaza mirosul neplacut al transpiratiei

Desi genetica joaca cel mai important rol in mirosul natural al corpului, alimentatia pare sa fie un factor care influenteaza semnificativ odoarea emanata prin transpiratie, pe termen scurt sau lung. Iata cateva alimente pe care trebuie sa le consumi cu prudenta sau deloc, intrucat inrautatesc mirosul transpiratiei, mai ales daca ai deja probleme la acest capitol!

Cruciferele

Cruciferele sunt o categorie alimentara extrem de sanatoasa, recomandata adesea de medici pentru calitatile nutritive pe care le are. Broccoli, varza sau conopida sunt insa si alimente care accentueaza mirosul transpiratiei, din cauza continutului crescut de sulfura, care este secretata din organism in transpiratie, oferind un miros neplacut, asemanator untului ranced. Se pare ca efectul apare la o ora dupa consumul lor si dispare in aproximativ sase ore dupa aceea.

Peste

Mirosul neplacut al pestelui se revarsa si in sudoare. Desi are calitati nutritive incontestabile, extrem de valoroase pentru organism, pestele inrautateste mirosul transpiratiei, din cauza continutului de colina, o vitamina hidrosolubila care ofera un miros neplacut al corpului pe parcursul a 24 de ore de la consumul lui. Tonul si somonul par sa fie tipurile de peste cele mai "vinovate" pentru acest efect nedorit.

Junk food sau fast food

Alimentele intens procesate industrial, asa cum sunt produsele junk food sau fast food, sunt considerate responsabile pentru mirosul neplacut emanat de transpiratie. Cantitatile crescute de zahar rafinat si grasimi saturate au tendinta de a "putrezi" in stomac si de a fi secretate in sudoare cu un miros nu tocmai placut. In plus, spre deosebire de fructele si legumele proaspete, alimentele procesate industrial nu contin clorofila, o substanta care actioneaza ca un deodorant natural in organism si care neutralizeaza mirosurile neplacute.

Carnea rosie

Daca esti fanul consumului de carne rosie, dar te stii problematic la capitolul transpiratie urat mirositoare, este indicat sa limitezi consumul acestui aliment, intrucat in timpul digestiei, aminoacizii din carne lasa reziduuri in intestin, care in contact cu bacteriile din piele, intensifica mirosul sudorii.

Alcoolul, ciocolata si sucurile

Alcoolul altereaza mirosul natural al corpului. La fel ca si in cazul ciocolatei, cafelei sau sucurilor din comert, aproximativ 10% din reziduurile lor nu se proceseaza corect in organism. Sunt secretate in sudoare si cauzeaza un miros neplacut, care poate dura saptamani intregi.

Sursa foto: fashiontrendspk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare