Dieta si nutritie

#sare #microunde #arome #popcorn #pungi #chimicale

Adevarul despre popcornul facut la microunde

Popcornul este una dintre gustarile preferate ale multora dintre noi, in special atunci cand stam in fata televizorului sau ne relaxam cu un joc captivant alaturi de prieteni. Pe cat de practice sunt pungile de popcorn pentru microunde, deoarece iti ofera portia dorita de floricele in doar 2-3 minute, fara efort, pe atat de nocive pentru sanatatea ta. Iata care este adevarul din pungile de popcorn pentru microunde!

Popcornul este o gustare nutritiva benefica pentru sanatatea ta, insa doar atunci cand este facut in conditii corespunzatoare. Se face din porumb - o cereala integrala cu beneficii importante pentru sanatate.

In urma cu 25 de ani, locul popcornului clasic, facut in tuci, pe aragaz, din boabe de porumb, a fost luat de pungile economice pentru microunde. Acestea sunt facute sa iti ofere o portie generoasa de floricele in doar 2 minute, fara niciun efort din partea ta. Singurul care face toata treaba este cuptorul cu microunde.

Popcornul pentru microunde: o amenintare pentru sanatate

Daca citesti cu atentie eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata ca ingredientele regasite in ea nu se limiteaza doar la boabe de porumb si sare. Majoritatea contine ulei de soia partial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grasimi trans, dar si alte tipuri de astfel de grasimi nesanatoase.

In plus, ai putea constata, cu surprindere, ca in punga ta de popcorn se regasesc si ceva urme de lapte sau ... peste.

Continuand lecturarea etichetei, o sa ajungi la un alt ingredient care-ti poate da sanatatea peste cap: aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi. 

Pe langa toate acestea, producatorii au fost nevoiti sa se gandeasca la o solutie pentru ca ingredientele din interior sa nu treaca prin punga in timpul prepararii. Si au gasit-o pe cea mai simpla si nociva: injectarea unor chimicale care impiedica ingredientele - uleiul, sarea, aromele - sa se imbibe prin punga de hartie.

Metoda sanatoasa de popcorn la microunde

Specialistii sustin ca poti iesi mai ieftin si mai sanatos daca iti prepari chiar tu popcornul, cumparand, separat, o punga de boabe de porumb de floricele si cateva pungi de hartie. Adauga un pumn de boabe in punga, inchide-o prin rasucire si pune-o in cuptorul cu microunde. Dupa ce se fac floricelele, adauga putina sare sau unt, amesteca-le bine si savureaza o portie cu adevarat sanatoasa de popcorn.


Foto: //www.hellawella.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului