Dieta si nutritie

# ceai slabit #dieta #grasime #gras #slab

Acest ceai face grasimea sa dispara ca prin minune. Slabesti 7 kilograme intr-o saptamana

Vara s-a instalat cu succes, iar gandul la zilele de plaja nu iti da pace. Colaceii formati pe abdomen si grasimea depusa pe coapse iti dau fiori. Cu toate acestea, ai la indemana o solutie despre care cu siguranta ca habar nu aveai. Este vorba despre un ceai minune care topeste rapid stratul de grasime.

Poti spune adio orelor grele petrecute la sala de fitness. Cu o singura cana de ceai pe zi obtii rezultate mult mai bune decat daca te-ai chinui sa alergi pe banda sau sa tragi de aparate. Care este aliatul tau de nadejde in acest caz? Ghimbirul. Acea radacina foarte parfumata pe care o folosesti drept condiment in fripturi.

Ghimbirul are atat beneficii, cat si contraindicatii. De aceea, inainte de a te apuca de cura cu ceai de ghimbir e bine sa le cunosti pe toate.

O cantitate mai mica de 10g de ghimbir proaspat produce un efect laxativ, iar mai mult de 10g poate duce la constipatie. Mai mult, ghimbirul nu trebuie utilizat de catre cei care sufera de boli de ficat si ulcer peptic. De asemenea, pacientii care au boli de inima sau femeile insarcinate nu trebuie sa foloseasca ghimbirul in alimentatie.

Ghimbirul il poti consuma in multe feluri. Spre exemplu, sub forma de salata, excelenta pentru slabit. Se prepara in combinatie cu radacina de telina, coaja de portocala, morcovi, sfecla rosie si putina lamaie. In plus, salata de ghimbir iti ofera energia de care ai nevoie intr-o zi de munca.

Ghimbirul este benefic pentru sistemul digestiv, purifica organismul, tractul gastro-intestinal, intestinul subtire si gros, ficatul, elimina viermii intestinali, reduce grasimea nesanatoasa din corp, ajuta in eliminarea excesului de grasime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen si coapse. Ghimbirul ajuta la arderea grasimilor si amelioreaza balonarea abdominala.

Cel mai simplu este sa folosesti ghimbirul in ceai. Daca bei in fiecare zi cate o cana cu ceai de ghimbir vei avea surpriza ca in 7 zile sa dai jos 7 kilograme.

Retete pentru prepararea ceaiului de ghimbir:

Adauga o felie de radacina de ghimbir la o cana de apa clocotita si las-o sa infuzeze timp de jumatate de ora. Bea cu inghitituri mici, de cateva ori pe zi, inainte cu 20 de minute de fiecare masa.

Adauga intr-o cana de apa clocotita jumatate de radacina maruntita de ghimbir, 60g frunze de menta si un praf de nucusoara si lasa sa stea timp de jumatate de ora. Strecoara si adauga 250 ml suc de lamaie si 80 ml suc de portocale, amesteca bine si bea rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare