Dieta si nutritie

#regim #grasimi #dieta #dieta slabit #grasimi sanatoase

9 grasimi de nelipsit din curele de slabire

Vrei sa slabesti? Nu alege o dieta care sa nu contina niciun fel de grasimi, ba dimpotriva! Iata ce grasimi nu trebuie sa lipseasca dintr-o cura de slabire sanatoasa!

1. Acizii grasi Omega 3

Acest tip de grasime, pe care-l gasesti usor in peste, contribuie atat la sanatatea inimii, cat si la mentinerea bunei dispozitii in timpul curelor de slabire. Si cu totii stim ca unul dintre principalele motive pentru care calcam stramb in timpul dietelor este din cauza unei stari de spirit daramate, cauzata de foame si de interdictia de a manca ce ai chef si cand ai chef. Asadar, asigura-te ca regimul tau alimentar de slabit contine si acizi grasi Omega 3.

2. Acidul pinolenic

Acest tip de acid se gaseste in semintele de pin, dar nu trebuie sa faci o excursie la munte pentru a le gasi. Este suficient sa cumperi sos pesto pe care sa-l pui peste o portie mica de paste integrale. Acidul pinolenic creste nivelulde satietate si inhiba poftele culinare.

3. Acidul linoleic conjugat

Acesta este un acid gras natural care se gaseste in carnea de vita, in lactate si in diferite seminte. Acidul linoleic conjugat ajuta la diminuarea depozitelor de grasime de pe corp, favorizand totodata cresterea masei musculare.

4. Uleiul de seminte de in

Uleiul obtinut din seminte de in este bogat in Omega 3, in Omega 6 si in Omega 9, avand capacitatea de a reduce inflamatiile din organism care sunt direct asociate cu cresterea greutatii corporale. Poti folosi ulei de seminte de in in salata, mergand de minune din punct de vedere al gustului cu numeroase legume.

5. Uleiul de canepa

Si acesta este bogat in acizi grasi Omega 3, dar si in vitamina E, un antioxidant puternic.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare