Dieta si nutritie

#dieta # cum sa slabesc #dieta perfecta #efecte dieta

8 semne ca nu te-ai apucat de dieta potrivita

Urmezi o dieta noua, dar chiar daca te-ai tinut de ea cu sfintenie si crezi ca mananci sanatos, efectele intarzie sa apara? Este foarte posibil ca dieta aleasa sa nu-i priasca deloc organismului si, in consecinta, sa va faceti mai mult rau decat bine. 

De cele mai multe ori, dietele-minune sunt cele care aduc probleme de sănătate. Dacă încă mai crezi în aceste diete şi încă nu eşti convinsă că poţi slăbi frumos, mâncând corect, atunci îndreaptă-ţi atenţia către organismul tău şi către semnalele pe care acesta ţi le transmite. Specialiştii au stabilit câteva semne care iţi indică foarte clar că regimul de slăbire pe care îl ţii nu este potrivit pentru tine. Iata 8 semne ca dieta aleasa nu va da rezultate:

1.  Crampele musculare pot apărea din cauza cantităţilor prea mici de potasiu, calciu şi magneziu din organism. În dietă pot contribui la apariţia crampelor in zona gambelor. Crampele musculare reprezintă de asemenea simptome ale unor afecţiuni, cum ar fi anemia.

2. Ameţeala este frecventă atunci când organismul tău are un deficit de fier sau carenţă de vitamina B12.

3. Confuzia apare în urma dezechilibrelor chimice sau electrolitice, de exemplu hipoglicemia, dar şi în urma deshidratării severe.

4. Leşinul este provocat tot de hipoglicemie, lipsa unor vitamine şi minerale din corpul tău.

5. Deshidratarea. Este foarte important ca pe parcursul dietei să aducem organismului aportul corespunzător de apă ( 2- 2,5 l), deoarece apa joacă un rol esenţial în pierderea caloriilor, dar şi în procesul digestiv.

6. Tulburări severe ale tranzitului intestinal (constipaţie sau diaree acută). Printre cauzele acestora se numară o dietă săraca în fibre, activitate fizică insuficientă, consumul de lactate în cantităţi mari.

7. Stare de spirit modificată (depresia). O dietă echilibrată va alunga stările de anxietate, fiind recomandat consumul de alimente bogate în antioxidanţi (alimente care conţin beta-caroten, vitamina C şi E), alimente bogate în acizi graşi, Omega-3 ( consumul de peşte).

8. Senzaţia de foame permanentă te va încerca mai ales la începutul fiecărei diete. Pentru a scăpa de aceasta, ar trebui să iţi stabileşti ore fixe pentru masă şi să le respecţi cât mai bine, să consumi lichide, dar şi alimente bogate în fibre.

Daca ai indentificat fie si numai cateva dintre aceste simptome in starea ta de sanatate de cand ai inceput dieta, atunci trebue sa iei masuri. Poti slabi armonios gasind un regim alimentar corect si echilibrat pentru organismul tau, care sa iti aduca energie si vitalitate, pe langa un trup de invidiat.

 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare