Dieta si nutritie

#efecte zahar #imbatranire organism #zahar #dieta #nutritie #dulciuri #alimentatie #alimentatie bio

7 adevaruri infricosatoare care te vor face sa renunti definitiv la zahar

Zaharul este unul dintre alimentele care creeaza cel mai usor dependenta. In ciuda acestei nevoi pe care o simtim, avem o multime de motive sa renuntam la obiceiul de a-l consuma in mod constant. Iata-le in continuare pe cele mai importante dintre ele:

1. Iti imbatraneste pielea

Vei fi uimit sa afli ca zaharul te poate face sa pari mai batran decat esti. Si asta intrucat fructoza din moleculele dulci formeaza radicali liberi, care contribuie la scaderea ratei regenerarii celulare si la distrugerea ADN-ului.

2. Creeaza dependenta

Zaharul creeaza dependenta, iar tu nu vrei sa ai nicio slabiciune, nu-i asa? S-a dovedit ca zaharul este de opt ori mai atractiv decat cocaina, ceea ce inseamna ca iti vei dori tot mai mult pe masura ce il consumi.

3. Provoaca cresterea in greutate

Zaharul provoaca aparitia cariilor si iti aduce odata cu el in organism o multime de calorii goale. Daca te afli la dieta pentru ca vrei sa scapi de cateva kilograme, atunci e obligatoriu sa consumi doar zaharuri naturale.

4. Iti schimba starea de spirit

Zaharul poate provoca modificari ale dispozitiei. Cand consumi zahar, nivelul de glucoza din sange creste, iar apoi scade rapid. Aceasta schimbare brusca are un impact puternic asupra metabolismului, dar si a starii generale de spirit. Daca te confrunti cu modificari zilnice de dispozitie, incearca sa elimini zaharul din alimentatie si vei vedea cum scapi rapid de aceste "toane".

5. Iti provoaca pofta de mancare

Cu cat mananci mai multe dulciuri cu atat iti va fi si mai foame! Si asta intrucat hormonii transmit creierului ca organismul tau nu este incarcat cu energie si, astfel, se declanseaza senzatia de foame.

6. Afecteaza sistemul imunitar

Un studiu recent arata faptul ca zaharul blocheaza pur si simplu puterea organismului de a lupta impotriva infectiilor, a alergiilor si a bolilor autoinflamatorii. Un corp cu un pH mai mic este mai predispus dezvoltarii cancerului.

7. Contine calorii goale

Zaharul nu are niciun aport pentru sanatate. Nu contine nici vitamine si nici minerale. Cele mai multe alimente bogate in zahar asa cum sunt produsele de patiserie, batoanele de ciocolata si sucurile acidulate contin foarte putine substante nutritive. Ba chiar daca le consumi in mod regulat, s-ar putea sa inceapa sa iti lipseasca din organism si alte substante nutritive importante.

Sursa foto: homeheaven.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare