Dieta si nutritie

#cum sa slabesti # seminte susan #quinoa #seminte in # seminte slabit

7 seminte care te ajuta sa slabesti

Multe dintre dietele pentru slabit contin, printre altele, si diferite tipuri de seminte. Iata care sunt cele mai bune seminte care te ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

Semintele de quinoa

Quinoa, un aliment originar din America de Sud este supranumit si “aurul incasilor”. In trecut era considerat sacru si era folosit la ritualurile incasilor. Astazi poate fi considerat “aur” de catre persoanele care vor sa slabeasca. Datorita faptului ca este bogat in proteine si aminoacizi, quinoa ofera corpului energia necesara pentru a arde rapid caloriile.

Semintele de canepa

Semintele de canepa au un rol important atat in procesul de slabire, cat si in buna functionare a creierului. Contin proteine si Omega 3, care lupta cu grasimile, dar si magneziu, fier, zinc si potasiu. Semintele de canepa mai contin si foarte multe fibre, care ajuta la controlul zaharului din sange.

Semintele de floarea-soarelui

Magneziul din semintele de floarea-soarelui sporeste nivelul de energie al corpului si astfel se ard mai multe calorii. In plus, contin vitamina E care contribuie la eliminarea toxinelor si actioneaza impotriva inflamatiilor, insa doar daca semintele sunt mancate crude.

Semintele de chia

Semintele de chia au un gust asemanator cu cel al nucilor. Sunt recomandate de medicii nutritionisti in dietele de slabit deoarece contin mai multi acizi Omega 3 decat pestele, mai multe fibre decat semintele de in si chiar mai multe proteine decat soia. Pot fi adaugate in salate, supe, iaurturi sau chiar in cerealele cu lapte de dimineata.

Semintele de in

Datorita continutului ridicat de Omega 3, semintele de in ajuta la controlul nivelului insulinei in corp si ajuta organismul sa arda grasimile. Contin si fier, fibre si proteine care le ofera o valoare nutritiva ridicata.

Semintele de susan

Cu un continut bogat in magneziu, calciu, vitamina E si zinc, semintele de susan ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Susanul mai contine si fibre care contribuie la controlul digestiei.

Semintele de dovleac

Printre multitudinea de beneficii ale consumului de seminte de dovleac se numara si arderea grasimilor. Deoarece contin o cantitate mare de zinc, semintele de dovleac sunt un aliat important in lupta cu kilogramele in plus. Fierul si magneziul contribuie de asemenea la arderea caloriilor, prin stimularea energiei organismului si prevenirea starilor de oboseala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare