Dieta si nutritie

#cumparaturi #produse bio #etichete # sucuri naturale #alimente sanatoase

7 ponturi pentru a cumpara alimente sanatoase

Daca vrei sa mananci mult mai sanatos in aceasta vara si sa pierzi cateva kilograme, este bine sa faci mici modificari in lista de cumparaturi. Este important ca alimentele pe care alegi sa le cumperi sa fie bogate in nutrienti si sa nu contina aditivi alimentari. Iata cateva ponturi care te pot ajuta sa cumperi alimente sanatoase!

1. Fa-ti lista de cumparaturi

Daca planuiesti sa organizezi o petrecere si trebuie sa mergi la cumparaturi pentru a te "aproviziona", nu uita sa iti faci o lista cu cele necesare inainte. Pentru o petrecere reusita nu este neaparat nevoie sa cumperi burgeri, chipsuri sau cartofi congelati. Este vremea fructelor si a legumelor, asa ca poti pregati aperitive sanatoase, folosind alimente proaspete, bogate in proteine. De asemenea, este recomandat sa renunti la bauturile carbogazoase si sa prepari sucuri din fructe proaspete.

2. Nu cumpara alimente ambalate

De obicei alimentele ambalate sunt procesate si contin substante chimice si conservanti care iti pot afecta sanatatea. Alege mereu alimente proaspete, pentru a fi sigur ca ceea ce mananci este natural.

3. Mergi direct la rafturile cu produse proaspete

Pentru a nu fi tentat sa cumperi alimente nesanatoase, cel mai bine este sa eviti zonele din supermarketuri unde se gasesc asemenea produse.

4. Citeste etichetele

Cel mai important lucru atunci cand mergi la cumparaturi este sa citesti etichetele produselor pe care intentionezi sa le cumperi. Astfel, vei sti ce ingrediente contin si, in functie de acestea, iti vei putea alege produsele necesare. Este indicat sa eviti toate acele alimente care contin ingrediente de care nu ai auzit vreodata. Totodata, nu uita sa verifici termenul de valabilitate. Produsele expirate sunt printre cei mai mari "dusmani" ai organismului.

5. Alege produse organice

Daca vrei sa prepari o cina delicioasa pentru familia ta, mergi la supermarket si pune in cosul de cumparaturi doar produsele organice. Carnea de miel, de vita si de pui, precum si fructele de mare sunt alimentele care contin cele mai putine toxine.

6. Evita carbohidratii rafinati

Faina alba, orezul alb si porumbul fac parte din categoria carbohidratilor rafinati care transforma caloriile in grasime, motiv pentru care organismul tau nu are energie, ceea ce inseamna ca procesul de ardere a calorilor se va desfasura mai greu. Asadar, cand mergi la cumparaturi, cauta paine integrala, cereale sau paste, astfel incat organismul sa primeasca doza de energie necesara.

7. Alege cele mai sanatoase bauturi

Apa este cea mai sanatoasa bautura si este recomandat sa consumi cantitati cat mai mari de apa, mai ales in timpul verii, cand vremea este caniculara, iar corpul tau are nevoie constanta de hidratare. De asemenea, printre bauturile bune pe care le poti consuma in aceasta vara se numara ceaiurile si cafeaua decofeinizata.

Este de preferat ca atunci cand mergi la cumparaturi sa eviti sa cumperi bauturi carbogazoase. Acestea contin foarte mult zahar, iar cele dietetice sunt pline de substante chimice si toxine pe care ar fi bine sa le eviti.

Sursa foto: sherylshenefelt.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare