Dieta si nutritie

#menstruatie #nutritie #crampe #alimentatie #dieta #alimente nesanatoase

7 alimente pe care nu ar trebui sa le mananci cand esti la menstruatie

In perioada menstruatiei, in organismul unei femei se produc schimbari majore, iar cand vine vorba de crampe dureroase, balonare si modificari ale dispozitiei, alimentele joaca un rol important. Iata ce nu ar trebui sa mananci in acele zile "critice":

Alimente de tip fast-food

Evita mancare procesata la temperaturi foarte inalte si in special chipsurile. Contin o cantitate mare de sare, care va duce la retentia apei in organism si care poate provoca disconfort si balonare. Alege alimente si gustari sanatoase cum ar fi migdalele sau nucile nesarate.

Carne grasa

Carnea contine cantitati mari de grasimi saturate, care pot provoca inflamatii si dureri. Mai mult decat atat, daca suferi de crampe menstruale, aceste grasimi iti pot agrava durerea. De aceea, elimina din dieta macar in acele 4-5 zile carnea grasa sau macar inlocuieste-o cu o carne slaba sau cu peste.

Fursecuri si foietaje din comert

Produsele de patiserie sunt delicioase, dar pacatoase. Ele contin cantitati mari de grasimi trans, care ridica nivelul de estrogen. Acesta poate provoca o durere in zona uterului, mai ales in timpul menstruatiei.

Prajituri cu mult zahar

Torturi, prajituri, bomboane... o nebunie! Insa in timpul ciclului, aceste produse cu continut ridicat de zaharuri agraveaza crampele menstruale si pot face mai mult rau decat bine. Daca ti-e pofta de dulce, alege mai degraba piersici, pepene galben sau mango.

Inghetata, branza si smantana

Produsele lactate contin grasimi si au aceleasi efecte ca si carnea grasa. De aceea, e bine sa eviti consumul de inghetata, smantana si branzeturi in timpul ciclului.

Cafea si energizante

Pentru moment, te vei simti bine dupa o ceasca de cafea, insa cofeina contribuie la crampele abdominale resimtite in aceste zile si cel mai probabil vei dormi mai putin decat ti-ai dori. Poti bea ceaiuri de fructe, dar in niciun caz energizante.

Alcool

Alcoolul creste tensiunea arteriala si agraveaza simptomele menstruale, motiv pentru care poate provoca, de asemenea, modificari ale dispozitiei si poate duce chiar la depresie in aceasta perioada.

Sursa foto: lepotaizdravlje.rs

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare